Tartışılan albaya darbe suçlaması

Ergenekon'dan beraat eden eski Manisa Merkez Komutanı Albay Yılmaz hakkında tutuklandıktan 16 ay sonra dava açıldı. İddianamede Yılmaz'ın darbe girişiminden haberi olduğu ileri sürüldü. Suçlamaları reddeden Albay ise "Askeri sokağa çıkartmadım" dedi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 26 Ocak 2018 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tartışılan albaya darbe suçlaması

Erzincan'da FETÖ'cü savcıların açtığı Ergenekon davasında yargılanıp geçtiğimiz ay beraat eden Albay Murat Yılmaz'ın 15 Temmuz'dan sonra tutuklandığı ortaya çıkmıştı. 15 Temmuz'da Manisa Merkez Komutanı olan Yılmaz ile birlikte 9 sanığın tutuklu olduğu soruşturmayla ilgili iddianame ise 16 ay sonra tamamlandı. Manisa Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ilk şüpheli olarak yer alan Yılmaz için çeşitli suçlamalar yöneltildi. İddianamade yöneltilen suçlamalarda, Yılmaz'ın "sıkıyönetim direktifi" konulu darbe bildirisinin henüz gönderilmeden diğer şüpheli Engin Yücel'i aradığı ve 'gelen giden bir şey var mı' şeklinde üstü kapalı bir şekilde darbe direktifinin gelip gelmediğini sorduğu iddia edildi. Yücel'in, daha sonra şüpheliyi telefon ile arayıp önemli bir mesaj geldiğini söylediği ve Yılmaz'ın da mesaj içeriğini sormaksızın birliğe geleceğine dair beyanda bulunduğu iddianamede aktarıldı. İddianamede ayrıca, Yılmaz'ın 15 Temmuz gecesi tugaya gelişinin ardından İl Emniyet Müdürünü arayıp gelen sıkıyönetim direktifinden bahisle emri yerine getireceklerini ve Valinin emriyle oluşturulacak KOKTOD birimini Valilik tarafından verilmiş bir talimat olmamasına rağmen kurduğu da iddia edildi.

SAVCILIK:İŞTİRAK ETTİ

Yılmaz'ın ayrıca, tüm rütbeli personelin göreve çağrılması ve mühimmat alınması şeklinde emirler verdiği de suçlamalar arasında yer aldı. Yılmaz'ın ayrıca, diğer şüphelilerle yapmış olduğu toplantı sırasında elini silahının üstüne götürerek 'kalkışmanın emir komuta zinciri içerisinde olduğuna inanmayan varmı?' şeklinde tehdit vari bir konuşma yaptığı da ileri sürüldü. İddianamede, darbe girişiminin örgüt tarafından gerçekleştirildiğini bilmeden, "emir komuta zinciri içerisinde" gerçekleştiği düşüncesiyle buna iştirak edilmesi de bu suçun oluşması için yeterli olduğu şeklinde bir ifade yer aldı.

MESAJI ŞÜPHELİ GÖRDÜM

Yılmaz ise ifadesinde darbe girişimine katıldığı iddialarını reddederek şunları kaydetti: "Akşam üstü mesaiden sonra evimde oturmakta iken gece 22.30 sularında Tugay Nöbetçi Amiri Yarbay Engin beni arayıp 'bir mesaj geldi komutanım görmeniz gerekiyor' dedi. Bunun üzerine mesajın mahiyetini öğrenmeden acil bir şey vardır diyerek alel acele resmi kıyafetlerimi giyerek Kışlaya gittim. Karargaha gittiğimde Tugay Faaliyet İzleme Merkezine girdim. Engin Yarbay'ın bana gösterdiği mesajı ayaküstü kontrol ettim. Kendisine 'bunda bir sorun var doğruluğunu teyit etmemiz gerekir' dedim." İfadesinin devamında darbe mesajını kimseye tebliğ etmediğini, askere mühimmat dağıtmadığını ve üstlerini bilgilendirdiğini söyleyen eski Albay Yılmaz, suçlamaları reddetti. Davanın ik duruşması Manisa 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 27 Aralık'ta görülecek.

KENAN BUTAKIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber