Haşim Kılıç'ın oğlu hakkında FETÖ'den yakalama kararı

Başkentte yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında yakalama kararı verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2018 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haşim Kılıç'ın oğlu hakkında FETÖ'den yakalama kararı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığının belirlenmesi üzerine eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla soruşturma başlattı.

Başsavcılık, yurt dışına gittiği belirlenen Kılıç hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği de savcılığın talebi üzerine Fatih Samed Kılıç hakkında yakalama kararı aldı.


Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Kılıç'ın FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlendi. Yurt dışına çıkış yaptığı anlaşılan Kılıç hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

BEN DEĞİL FATİH KILIÇ KULLANIYORDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken ihraç edilen S.K. gözaltına alındı. Sorguda, üzerine kayıtlı iki hatta ByLock tespit edildiğine ilişkin soru üzerine S.K., söz konusu hattı kendisinin değil Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samet Kılıç'ın kullandığını söyleyince soruşturmanın seyri değişti.

SİNYALLER ELE VERDİ

S.K., çocukluk arkadaşı olan Fatih Kılıç'ın istemesi üzerine iki hat alarak kendisine verdiğini ve bu hatlardan birini Kılıç'ın, diğerini ise bir avukatın kullandığını ileri sürdü. Bunun üzerine yeni bir soruşturma başlatan savcılık, HTS ve baz sinyallerinden söz konusu hattı Fatih Kılıç'ın kullandığını belirledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber