BDDK, Basel 2 mesaisinde

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Nisan 2007 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

G10 ülkeleri için tasarlanan Basel 2, Türkiye'ye ek maliyet getirecek. Bununla ilgili çalışmalar BDDK'nın gündem maddeleri arasında birinci sırada yer alırken, 2008 yılında geçilmesi planlanan Basel II için BDDK, çalışmaları hızlandırdı.

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin de, 2008 yılında geçilmesi planlanan Basel 2'nin, öncelikli gündem maddeleri olduğunu bildirdi.

BDDK 2006 yılı faaliyet raporunda Basel 2'nin, G10 ve AB ülkeleri ile bazı gelişmekte olan ülkelerde uygulanmaya konulacağı anımsatıldı. Raporda, G10 ülkeleri için tasarlanan uzlaşının Türkiye'de uygulanmasının maliyetli olduğuna dikkat çekilirken, uzlaşının uygulanmamasının finansal sektörün uluslararası uyumunu ve rekabet gücü anlamında önemli bir fırsatın kaçırılabileceği uyarısında bulunuldu. Raporda, "Basel 2 ve benzer bir yapıya dayalı AB CRD Direktifi uyum sürecinin, düzenleme, denetim, bilgi sistemleri ve insan gücü açısından BDDK üzerinde önemli bir yük olacağı düşünülüyor" denildi. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, bu yıl BDDK'nın gündeminin başında 2008'de geçilmesi planlanan Basel 2'ye yönelik hazırlıkların ve düzenlemelerin tamamlanması olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber