İBB'den 'afiş' açıklaması

İBB'den "afiş" açıklaması: - "(Kırmızı Kedi Kitapevi'nin astığı afiş) Yerinde yapılan incelemelerde uygulamanın, izinsiz afiş olduğu belirlenmiş ve Zabıta Müdürlüğü tarafından yayınevine gerekli uyarılar yapılmıştır. Afişin asıldığı binanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkü olduğu anlaşmıştır. Bunun üzerine afişler yayınevi tarafından indirilmiştir. Bu işlem sadece adı geçen yayınevi ile ilgili olmayıp kent genelinde izinsiz yapılan tüm uygulamalar için geçerlidir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2018 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İBB'den 'afiş' açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kırmızı Kedi Kitabevi'nin izinsiz olduğu belirlenen afişinin asıldığı binanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkü olduğunun anlaşılması üzerine afişlerin yayınevi tarafından indirildiğini, bu işlemin sadece adı geçen yayınevi ile ilgili olmayıp kent genelinde izinsiz yapılan tüm uygulamalar için geçerli olduğunu bildirdi.

İBB Basın Danışmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kitabevinin astığı afiş ile ilgili yanlış algıyı düzeltmek için kamuoyunu bilgilendirme gereğinin doğduğu belirtildi.

Açıklamada, yerinde yapılan incelemelerde uygulamanın "Kabahatler Kanunu'nun 38-1 maddesi", ayrıca "İlan Reklam Yönetmeliği'nin beşinci maddesine göre izinsiz afiş olduğunun belirlendiği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Zabıta Müdürlüğü tarafından yayınevine gerekli uyarılar yapılmıştır. Ayrıca afişin asıldığı binanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkü olduğu anlaşmıştır. Bunun üzerine afişler yayınevi tarafından indirilmiştir. Bu işlem sadece adı geçen yayın evi ile ilgili olmayıp kent genelinde izinsiz yapılan tüm uygulamalar için geçerlidir."

İddia edildiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kültüre, sanata veya kitaba karşı uygulamasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, "Uygulama sadece izinsiz afiş asma olayından ibarettir." ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber