Yediemin otoparkçıları çete çıktı

Hacizli otomobillerin ihalelerine girmek isteyen vatandaşları ölümle tehdit edip ihalelere sokmayan 11 yedi emin otoparkçısı gözaltına alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2018 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yediemin otoparkçıları çete çıktı

İSTANBUL'da banka ve değişik kurumlar ile şahıslar tarafından haciz koydurulup ihaleyle satışa çıkarılan otomobillerin ihalelerine katılmak isteyen vatandaşları ölümle tehdit edip ihaleye sokmayan ve ardından tek başlarına girdikleri ihalelerde yarı fiyatına satın aldıkları otomobilleri yüzde yüz karla satışa çıkaran bir çeteye yapılan operasyonda yediemin otoparkı işletmecisi 11 şahıs gözaltına alındı.

TEHDİT EDİLEN VATANDAŞ İHBAR ETTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, geçtiğimiz ay, bir ihale çetesi tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan bir vatandaşın şikayetiyle soruşturma başlattı.

POLİS SORUŞTURMA YAPARKEN ŞİKAYETLER ARTTI

Anadolu yakasında bulunan yedi emin otoparklarından satışa çıkarılan hacizli otomobillerin, ihalelerine girmemesi yönünde ölümle tehdit edildiğini iddia eden vatandaşın suç duyurusuyla başlatılan soruşturmada Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, araştırma ve inceleme yaparken savcılığa aynı yönde çok sayıda şikayet daha ulaştı.

YARI FİYATINA ALIP YÜZDE YÜZ KARLA SATIYORLAR

Savcılık tarafından verilen talimatla başlatılan soruşturmada, diğer suç duyurularını da incelemeye alan Organize ekipleri genişlettikleri soruşturmada bir çeteyle karşı karşıya olduklarını tespit etti. Vatandaş şikayetlerinin doğru olduğunu ve tamamı yediemin otopark işletmecisi olan bir çetenin otoparklarına çekilen hacizli otomobillerin satış ihalelerine girmeye çalışan vatandaşları ölümle tehdit edip ihalelerden uzak tuttuktan sonra, tek başlarına girdikleri ihalelerde satışa çıkarılan otomobilleri yarı fiyatına satın alıp ardından piyasaya satarak yüzde yüz bir kar ettiğini tespit etti.

HEPSİ YEDİEMİN OTOPARK İŞLETMECİSİ

Tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, Kartal, Pendik ve Maltepe'de önceki gün düzenlediği operasyonlarda, çetenin elebaşıyla birlikte 11 mensubunu adreslerine yaptığı baskınlarla yakalayarak gözaltına aldı. Başını V.A. isimli bir yediemin otopark işletmecisinin çektiği çete mensuplarının, 7 ayrı yedi emin otoparkını çalıştırdıkları belirlendi.

ÇETEYLE BAĞLANTILI 6 İCRA MEMURU

Çeteye ihaleler öncesinde ihale günlerini ve ihale şartlarını sızdıran kamu çalışanlarına yönelikte soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 6 icra memurunun çeteye ihale bilgileri sızdırdığını tespit eden polisin konuyla ilgili çalışması devem ederken, gözaltına alınan 11 çete mensubu Organize Suçlarla Mücadele Şube'de sorguya alındı.

Ferit ZENGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber