Ders ücreti karşılığında çalışanlar 2.406 TL az ücret alıyor

Milli Eğitim Bakanlığı bir soru önergesine vermiş olduğu cevapta ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görev yapanların kadrolu sınıf öğretmenlerinden 2 bin 406,54 TL daha az net ücret aldığı bilgisine yer verdi. Soru önergesine verilen cevaba aşağıda yer verilmiştir.

Kaynak : SGK Rehberi
Haber Giriş : 28 Ocak 2018 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Ders ücreti karşılığında çalışanlar 2.406 TL az ücret alıyor

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRERİN 7/17188 ESAS NUMARALI YAZILI SORU ÖNERGESİNE İLİŞKİN BİLGİ

Bakanlığımızca hangi alandan ne kadar öğretmen ataması yapılacağı henüz belirlenmemiş olup belirlendiği takdirde kamuoyuna gerekli açıklama yapılacaktır.

Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı öncelikle kadrolu vc sözleşmeli öğretmenlerle karşılanmaya çalışılmaktadır. Ancak öğretmen ihtiyacının bu şekilde karşılanamadığı eğitim kurumlarında eğitim öğretim hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından valiliklerce Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında vc öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından ek ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapılmaktadır.

Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı Merkezi Bütçe Kanunlnnna göre Bakanlar Kurulunca Bakanlığımıza tahsis edilen ve Maliye Bakanlığınca kullanım izni verilen kadro sınırlılığında karşılanabilmektedir. Tahsis edilen kodrolur illerin öğretmen ihtiyaç yüzdesi esas alınarak il milli eğitim müdürlüklerine dağıtılmakta, il milli eğitim müdürlüklerince otumu yapılacak ulunlar ile bu alanlara atanılacakların istihdam edileceği eğitim kurumlan belirlenmektedir.

Bakanlığımızca ülke genelinde alanlar itibanyla öğretmen dağılımında denge sağlanması, öğretmen norm kadro sayılan esas alınarak öğretmen ihtiyacının karşılanabil iri iği oranının eşit düzeyde tutulması esas alınmaktadır

Bu çerçevede öğretmen atamalarına ilişkin kontenjan belirleme işlemlerinde potansiyel aday sayısı değil alan öğretmenliğinin ülke genelindeki ihtiyaç durumu dikkate alınmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlannda ek ders ücreti karşılığında ders okutmak Üzere görevlendirilenler, öğretmen ihtiyacının kadrolu vc sözleşmeli öğretmenlerle karşılanamadığı veya bu öğretmenlerin uzun süre izinli olması gibi durumlarla sınırlı olarak görevlendirilmektedir.

Bu nedenle, ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görev yapanlar, yalnızca fiilen yaptıklan ders görevi karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmaktadır.

Bu kapsamda;

Kasım 2017 itibariyle haftada 30, ayda 120 saat fiilen ders okutanlara ek ders Ücreti olarak aylık net 1211,98 TL ödenmektedir.

Ayda 120 saat derse giren kadrolu bir sınıf öğretmenine ise 726.60 TL ek ders ücreti vc 2.891.92 TL maaş olmak üzere toplam 3.618,52 TL net ücret ödenmektedir.

Bu durumda, kadrolu öğretmenler ile ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görev yapanların aylık gelir farkı net 2.406.54 TL'dir.

Ekim 2017 tarihi itibariyle ülke genelinde resmi eğitim kurumlannda branşlar bazında net öğretmen ihtiyacı 109.238'dir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber