İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Lisansüstü öğrenim yapan sözleşmeli öğretmenler ek dersi artırımlı alabilir mi?

Lisansüstü öğrenimlerinin "alanında olup olmadığına", "tezlimi tezsiz mi" olup olmadığına bakılmaksızın örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %5 ve %15 artırımlı ödeneceğinden sözleşmeli öğretmenlerimizde Lisansüstü öğrenimlerine bağlı bu ücretlerini artırımlı olarak alacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Ocak 2018 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lisansüstü öğrenim yapan sözleşmeli öğretmenler ek dersi artırımlı alabilir mi?

25 Ağustos 2017 tarih ve 30165 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme metninin İkinci Bölümünde yer alan "Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" başlıklı kısmındaki " Lisansüstü öğrenim gören öğretmenlere ilave ek ders ücreti" başlıklı 8. maddesinde yer alan düzenleme; öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için artırımlı ücreti ödemesi yapılmasına yönelik düzenlemedir.

Toplu sözleşmede yer alan düzenleme şu şekildedir:

"Lisansüstü öğrenim gören öğretmenlere ilave ek ders ücreti

Madde 8- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %5 ve %15 artırımlı ödenir."

Bu madde ile alakalı olarak Maliye Bakanlığı "Yüksek Lisans yapan yöneticiler ek dersi artırımlı almayacak" haberimizde yer verdiğimiz açıklamayı yapmış, ancak bu açıklamasını daha sonra "Ek dersler yüzde 5-15 artırımlı ödenirken 'alanlarında' kısıtı uygulanmayacak" haberimizde yer verdiğimiz yazısı ile düzeltmiştir.

Maliye Bakanlığının düzeltme mütalaasında; "...yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerin bu öğrenimlerini alanlarında yapmış olmalarına dair herhangi bir ibareye yer verilmemesinden dolayı, önceki açıklamalarımızda yer alan "alanlarında" ibaresinin dikkate alınmaması gerekmektedir." açıklamasında bulunmuştur.

Ayrıca "Tezsiz yüksek lisanslı öğretmen de, ek ders ücretini % 5 zamlı alacak" haberimizde yer verdiğimiz Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimi yapan öğretmenlerin fiilen girdikleri ek ders ücretlerinin yüzde 5 artırımlı alacaklarına dair görüş yazılarına ve yukarıda sıraladığımız yazı ve mevzuat hükümlerine göre; Mevzuat hükümlerinde kadrolu öğretmen nitelendirilmesi yapılmadığından sözleşmeli öğretmenlerimizde bu haktan faydalanabileceklerdir.

Dolayısıyla; lisansüstü öğrenimlerinin "alanında olup olmadığına", "tezlimi tezsiz mi" olup olmadığına bakılmaksızın örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %5 ve %15 artırımlı ödeneceğinden sözleşmeli öğretmenlerimizde Lisansüstü öğrenimlerine bağlı bu ücretlerini artırımlı olarak alacaktır.

Ahmet KANDEMİR

Yüksek lisans ve doktora yapanlar, hangi ek derslerini arttırımlı alamayacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber