Pentagon: Menbiç'teki tek muhatabımız Menbiç Askeri Konseyi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan Zeytin Dalı operasyonuna ilişkin yeni açıklamalar geldi. Pazartesi günkü basın brifinginde Amerikalı ve Türk gazetecilerin gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Pentagon sözcülerinin Menbiç'te ABD öncülüğündeki koalisyonun ortağı olarak Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yerine Menbiç Askeri Konseyi'ni işaret etmesi dikkat çekti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Ocak 2018 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pentagon: Menbiç'teki tek muhatabımız Menbiç Askeri Konseyi

"HEDEFİMİZ DEAŞ'I YENMEK"

Afrin'deki gelişmeler konusunda NATO üyesi Türkiye ile birlikte çalışmaya çalışıyoruz. Türkiye temaslarımız yakın bir çerçevede ve süreklilik içinde devam ediyor.

Afrin'deki Kürt gruplar DEAŞ ile mücadele küresel koalisyonunun bir parçası değil. Biz ABD olarak oradaki Kürt güçlerle çalışmıyoruz. Bizim hedefimiz sadece DEAŞ'ı yenmek. Bu çerçevedeki operasyonların büyük bölümü Orta Fırat Vadisi'nin güney bölümünde Ebu Kemal şehri yakınlarında devam ediyor. Bir kere daha vurgulamak isterim ki Afrin'de Türk askerleriyle karşı karşıya gelen Kürt güçlerinin küresel koalisyon ile herhangi bir bağı yok.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre: Albay Robert Manning: Ancak bu durumun bize şunu gösterdiğini kabul etmek lazım; bu dikkatimizi dağıtan bir süreç. Orada olmamızın gerçek sebebi olan DEAŞ ile mücadeleye odaklanma kabiliyetimizi zayıflatan bir şey.

Yazının devamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber