bavul.com kapanıyor

Turizm sektörünün önde gelen rezervasyon şirketlerinden bavul. com, iflas ettiğini açıkladı. 4 yıl önce Romanya merkezli Paravion Turizm Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi tarafından satın alınan bavul.com, geçtiğimiz aralık ayında faaliyetlerini durdurmuştu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2018 09:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
bavul.com kapanıyor

Bavul.com uçak bileti, otel rezervasyonu ve tur hizmeti veriyordu. Faaliyetlerinin durdurulmasının ardından şirket için iflas davası açıldı.

Bavul.com'un sahibi Romanyalı Paravion Turizm'in geçtiğimiz günlerde İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açtığı davada karara varılmasının ardından, şirketin varlıkları satışa çıkarılacak.

Böylece iflas kararı sonrası satılacak mal varlıklarıyla şirketin borçları ödenecek. Şirketten, bavul.com'un faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Bu kararımızda pazarda oluşan aşırı rekabetçi fiyat politikalarının karlılığı oldukça azaltması ve tedarikçilerimizin çoğuna yaptığımız ödemelerin Euro cinsinden olması ve kurdaki hızlı değişiklikler etkili olmuştur" ifadeleri kullanıldı.

ROMANYA'DA DA BATTI

Bavul.com'un Romanyalı sahibi Paravion, ülkesinin en büyük online turizm portalı olarak faaliyet gösteriyordu. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında Romanya'da da iflas kararı açıklayan şirketin, Bavul.com'da yaşadığı sıkıntılar nedeniyle iflasa sürüklendiği iddia edilmişti. O süreçte, İspanyol yatırım fonu GED tarafından yönetilen Paravion'un, Romanya'daki faaliyetlerini yeni yapılanma sürecinde devam ettireceği açıklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber