İnfaz memuru olma kuyruğu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metris ve Silivri cezaevlerine infaz koruma memurluğundan aşçılığa kadar çeşitli meslek gruplarında alınacak personel için, 3 bin 875 aday mülakatta ter döktü.

442 memur kadrosu için bin 875 aday ter döktü

Metris ve Silivri cezaevlerine memur olarak girmek isteyen 3 bin 875 kişi mülakata girdi Metris ve Silivri cezaevlerine memur olarak girmek isteyen 3 bin 875 kişi mülakata girdi.

Metris ve Silivri cezaevlerine infaz koruma memurluğundan aşçılığa kadar çeşitli meslek gruplarında alınacak personel için 3 bin 875 aday mülakatta ter döktü. KPSS'den 70 ve üzerinde puan alarak mülakata girme hakkı kazanan adaylardan sadece 442'si memur olabilme fırsatını yakalayacak. Bakırköy Adalet Sarayı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından dün yapılmasına başlanan ve 2 gün sürecek mülakat için sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya giren adaylar uzun kuyruklar oluşturdu. Adaylar, içeriye KPSS sınavından aldıkları puanlarına göre alındı. Hukuk fakültesi ve adalet yüksek okulu mezunlarına öncelik verilirken, adayların boy ile kilo oranlarının istenilen standartta olup olmadığı tartı ve cetvelle ölçüldü. Mülakat sonucunda 3 bilgisayar teknisyeni, 2 elektrik teknisyeni, 1 elektronik teknisyeni, 6 şoför, 45'i bayan 385'i infaz koruma memuru olmak üzere toplam 442 kişi alınacak. Alınacak personel Metris Kapalı Cezaevi ile Silivri Açık Cezaevi'nde görev yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber