Gül ve Uzan'ın görüşme krizi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün destek turları çerçevesinde Genç Parti ile yapacağı görüşme krize dönüştü.

Gül, önce Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Emin Şirin'le görüşme talebinde bulundu. Şirin, seçimde yüzde 7'nin üzerinde oy alan Genç Parti'nin yöneticisi olduğunu, SHP ve MHP'de olduğu gibi görüşme talebinin parti genel başkanına yapılması gerektiğini bir mektupla Gül'e iletti. Talebin geri çevrilmesi üzerine, AKP yöneticileri araya girdi. AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, Şirin'i arayarak, "Yalnız seninle görüşse olmaz mı?" diye ikna etmeye çalıştı. Şirin'i arkadaşı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da aradı.

Şirin, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da kendisini aradığını ancak o sırada toplantıda olduğu için görüşmediğini belirtirken, "Sayın Arınç niye arıyor, bu işe niye karışıyor anlamadım. Tarafsızlığına gölge düşürüyor" diye konuştu. Turlar sırasında Gül, Şirin'le de bir araya geleceğini belirtirken, bir gazetecinin "Sayın Şirin, 'Genel Başkan'la görüşsün' açıklamasını yaptı. Sayın Uzan'la mı görüşeceksiniz?" sorusuna, "O onların bileceği bir iş" karşılığını verdi.

Gül görüşmeyi kabul etti

Bu direnişin ardından daha başlangıçta olumsuz bir görüntü sergilemek istemeyen Gül'ün Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'la görüşmeyi kabul ettiği öğrenildi. Gül - Uzan görüşmesi bugün GP Genel Merkezi'nde saat 13.30'da yapılacak.

Bu arada Başbakan Erdoğan ile Gül dün akşam Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir süre görüştü. Görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber