İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ÖSYM, KPSS Yerleştirmelerinde Yine Hata Yaptı

ÖSYM, 2007/1 KPSS yerleştirmelerinde bir kez daha yaptı... 2007/1 KPSS yerleştirmelerinde 3071 kadro ve pozisyon için tercih alındı ve sonuçlar 9 Nisan 2007 tarihinde açıklandı. Memurlar.net'e ilk gün ulaşan elektronik posta iletilerinden yola çıkarak yaptığımız araştırmada, ÖSYM'nin yine hata yaptığını tespit etmiş bulunmaktayız. Ancak, daha önce bir çok kez hata yapan ve yerleştirme işlemlerini yenilemek zorunda kalan ÖSYM, prestijini korumak amacıyla, hata yaptığını gizlemektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 11:16, Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019 11:33
ÖSYM, KPSS Yerleştirmelerinde Yine Hata Yaptı

Yerleştirme işlemleri 2002 yılından buna ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Ancak, 657 ve diğer kamu personel mevzuatına hakim olmayan uzmanlardan yoksun olan ve bu yoksunluğu giderecek bir girişimde bulunmadan yerleştirme işlemlerini yürüten ÖSYM, bugüne kadar bir çok kez yanlış yapmıştır. 2004 yılındaki yerleştirmelerde bu hata zirve düzeyine çıkıp, yerleştirme işlemleri üç kez yenilenmiştir.

ÖSYM'nin hata yaptığına dair ilk geri bildirimler sitemize 10 Nisan tarihinden itibaren ulaşmıştır. Yerleşen adaylar tarafından bize ulaştırılan bildirimlere göre 2004 KPSS puanı ile yerleşen adaylar, atamaları iptal edilmemiş ve şuan çalışıyor olmalarına rağmen, 2007/1 KPSS yerleştirmelerine, elektronik ortamadan başvuru yapabilmiş ve puanları yüksek olduğu için de, bir kez daha yerleşmiştir.

4 Mayıs 2005 tarihli Resmi Gazetede yapılan değişikliğe göre bir adayın yerleşmesine esas puanla ikinci bir kez daha yerleşmesi mümkün değildir. Buna ilişkin gerekli tedbirlerin alınması ise ÖSYM'nin sorumluluğu altında bulunmaktadır.

Memurlar.net'in ulaştığı bilgilere şuana kadar 10'un üzerinde aday ÖSYM'ye bu şekilde başvuru yapmış ve nasıl hareket edileceğini sormuştur. ÖSYM ise bir yanlışlık yaptığını ve bu şekilde kendisine başvuru yapanların yerleştirme işlemlerini iptal edeceğini belirtmiştir. Ancak, Başkanlık, iki kez yerleştirdiği bu kişiler nedeniyle, yerleştirme işlemlerini yenilemeyeceğini ilgililere bildirmiştir.

ÖSYM'nin iptal yoluna başvurmasına rağmen yerleştirme işlemlerini yenilememesi durumunun tespiti halinde, sorumlu yetkilileri ağır müeyyidelerle karşı karşıya getirecektir. Bir çok yönetici görevi kötüye kullanma davaları ile karşı karşıya kalabilecektir.

Adaylar, bu konuya ilişkin bilgi paylaşımında blunmak için forumu kullanabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber