FETÖ'nün kodlamaları ortaya çıktı

Zabıt katiplerini 'Zekai', infaz koruma memurlarını da 'işçi' olarak kodladığı ortaya çıkan FETÖ'nün, veri tabanına kaydettiği personelin ismini de deşifre olma ihtimaline karşı yanlış girdiği belirlendi. Personelin doğru ismi, örgüt tarafından 'baba adı' hanesine yazılmış.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Şubat 2018 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün kodlamaları ortaya çıktı

FETÖ'nün hakim ve savcılar dışındaki yargı personellerinden sorumlu "adalet imamı" olan 22 şüpheli hakkında dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen iddianamede, örgütün cezaevi ve adliye yapılanmasına ilişkin önemli ayrıntılar yer aldı.

GERÇEK İSİM BABA ADINDA GİZLİ

İddianamedeki bilgilere göre örgüt, Türkiye adalet personeli yapılanmasını 5 bölgeye ayırmış. FETÖ'nün adliye ve cezaevi yapılanmasında yer alan üyelerinin sayısı arttıkça, mensuplarına ait bilgileri "tarak" adı verdikleri veri tabanında topladığı kaydedildi. Ancak söz konusu veri tabanına girilen bilgilerin şifrelendiği, personel isminin genelde yanlış yazıldığı, 'baba adı' hanesinde yer alan ismin personelin gerçek ismi olduğu belirtildi.

KODLAMALAR PES DEDİRTTİ

Örgütün adliye ve cezaevi yapılanmasında kullandığı kodlamalara da yer verildi.

Buna göre, adliyeler 'A', ceza infaz kurumları 'C' şeklinde kodlandı. İnfaz koruma memurlarından 'işçi', zabıt katiplerinden 'Zekai', hakim ve savcılardan 'Hasan', cezaevi personelinden de 'İlkay' veya 'İlker' diye bahsedildiği, adliye ve ceza infaz kurumları sınavlarına öğrenci hazırlayan kişiler için de 'Akın' denildiği belirlendi.

Osman Özdoğan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber