'Seçim Kasım'da yapılırsa geçici bütçe gerekir'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, genel seçimlerin Kasım ayında yapılması halinde geçici bütçeye gereksinim olacağını söyledi.

İvedik Organize Bölgesini ziyaret eden Unakıtan, gazetecilerin çeşitli sorularını da yanıtladı.

Maliye Bakanı, seçimlerin öne alınması konusuyla ilgili soru üzerine, şu aşamada bu konuda bir şey söylemek istemediğini ifade etti.

Konu, ilgili kurullarda gündeme gelirse o zaman görüş belirteceğini vurgulayan Unakıtan, 'Hazinenin Maliye Bakanlığına bağlanması' konusundaki bir soruya da şu yanıtı verdi:

''Bana böyle sualler sormayın. Onun kararını verecek olan sayın Başbakandır. Hükümet olarak karar verilir. Ben (şöyle istiyorum, böyle istiyorum) şeklinde görüş belirtmek istemiyorum.''

Maliye Bakanı, genel seçimlerin Kasımda yapılması halinde, 2008 bütçesinin ne olacağının sorulması üzerine, ekonomik programın yürüdüğünü, IMF ile ilgili programında, 2008 mayısına kadar devam edeceğini kaydetti.

Seçimlerin Kasımda yapılması halinde geçici bütçe gerekeceğine dikkati çeken Unakıtan ''fakat biz gerekmeyecekmiş gibi hazırlık yapıyoruz. Maliye Bakanlığı bütçe ile ilgili çalışmaları başlatır. Bütçe en geç 17 Ekimde TBMM'ye sunulmak zorunda. Biz bir şey olmayacakmış gibi normal şekilde çalışıyoruz'' diye konuştu.

Unakıtan, '30 gıda ürününde KDV indirimi yapılacağı' yolundaki haberleri hatırlatan bir gazeteciye de ''30 diyenler var, 40 diyenler var, 10 ürün diyenler var. Siz onlara bakmayın, bana bakın. Beni izlemeye devam edin'' dedi.

-CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ-

Basın mensuplarının cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili sorularını yanıtlayan Unakıtan, Gül gibi aday seçtiklerini belirtti.

Bundan da iyisinin olmayacağını ifade eden Unakıtan, şöyle devam etti:

''O bakımdan herkes bu milletin geleceğini, ufkunu açmak istiyorsa lütfen meclise gelsinler ve oylarını kullansınlar. Bugün hem yurt dışında, hem yurt içinde iyi intibalar bırakmış olan Sayın Gül Cumhurbaşkanı adayıdır. Bizim için bir iftihar vesilesidir. Türkiye için de böyle bir kişinin gelmesi fırsattır. Bunu aklı selimle değerlendirmemiz lazım.

Türkiye bir tane başka Türkiye yok. Bu Türkiye'yi de en iyi şekilde idare etmek icap ediyor. En tepesinden en alt noktasına kadar çok iyi yöneticilerin gelmesi lazım. TBMM çatısı altında bulunan değerli milletvekillerine seslenmek istiyorum, gelsinler oylarını kullansınlar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber