Şüpheli üzerinde çıkan anahtar 'mahrem evi' deşifre etti

FETÖ operasyonunda gözaltına alınan Ramazan A.'nın üzerinden çıkan anahtar Bahçelievler'deki 'mahrem evi' deşifre etti! 4 kişi yakalandı, evde insan kaçakçısının parmak izine rastlandı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Şubat 2018 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şüpheli üzerinde çıkan anahtar 'mahrem evi' deşifre etti

FETÖ terör örgütünün dağılma süreci içerisinde gaybubet evlerinde gizlendikleri bilgisi üzerine İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri çalışma başlattı. Gözaltına alınan 24 kişi arasında Harp Akademileri'nin mahrem yapılanması abisi olan halen 'müdür' olarak faaliyet gösteren Nadir kod Ramazan A. yer aldı. Bahçelievler'de gözaltına alının Ramazan A.'nın evinde bir çift kapı anahtarı çıktı. A.'nın anahtarın ait olduğu yeri söylemesiyle polis Bahçelievler'de 1 kilometrelik bir alandaki tüm apartman kapılarını kontrol etti ve ikinci bir ev tespit edildi.

MAHREM AĞINI 'ANAHTAR' ÇÖZDÜ

Bir daireden karşı apartmanın çatısına poşet atıldığını gören ekipler, FETÖ'nün mahrem evine baskın düzenlendi. FETÖ abisi Yavuz kod adlı S.Ş., C.A., H.A.A, F.T. ve E.K. yakalandı. Aralarında Ramazan A., H.A.A, C.A. ve S.Ş.'nin bulunduğu 16 kişi tutuklandı.

Poşetteki parmak izi insan kaçakçısının

Evde yapılan aramada firari örgüt mensupları için hazırlanan sahte 14 nüfus cüzdanı, 2 sürücü belgesi GSM HAT ile 70 bin TL, 75 bin Euro ve 22 bin ABD Doları ele geçirildi. Yapılan aramalarda gaybubet evinin kapı kilit göbeğinin değiştiği tespit edildi. Sahte kimliklerin ve ehliyetlerin bulunduğu poşette Z.K. isimli bir insan kaçakçısının parmak izine rastlandı. Z.K Edirne'de gözaltına alındı.

TUTUKLU ALBAYIN EV ADRESİYMİŞ

Polis inceleme sırasında Aşıkveysel Mahallesi Esenkent yazılı bir not kağıdı buldu. Yazılı adresle ilgili yapılan çalışmada adresin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 47. Piyade Alayı'nda görevli olup tutuklanan Albay S.C.'ye ait olduğu öğrenildi.

DEVRİM TOSUNOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber