İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hak-İş: 'Biz bunu istemezuk' diyerek artık sendikacılık yapılamıyor

HAK-İŞ: Sadece slogan atarak, 'biz bunu istemezuk' diyerek artık sendikacılık yapılamıyor. Hepimiz kendimizi yeniden dizayn edeceğiz. Bu yeni anlayışa kendimizi alıştıracağız. Artık masaları yumruklamak, ayaklarımızı masaya uzatma devri ne yazık ki 20. yüzyılda kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2018 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hak-İş: 'Biz bunu istemezuk' diyerek artık sendikacılık yapılamıyor

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, sadece slogan atarak ve itiraz ederek sendikacılık yapılmadığını belirterek, "Hepimiz kendimizi yeniden dizayn edeceğiz. Bu yeni anlayışa kendimizi alıştıracağız. Artık masaları yumruklamak, ayaklarımızı masaya uzatmak devri ne yazık ki 20. yüzyılda kaldı." dedi.

Arslan, kentteki bir otelde düzenlenen Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi'nin 6. Olağan Genel Kurulunda, Hak-İş'in ülkenin en temel kurumlarından birisi haline geldiğini, bunun gerçekleşmesinde etkin gücün üye sayısının değil, Hak-İş'in temsil ettiği değerler olduğunu söyledi.

Konfederasyonun 43 yıl önce başladığı tarihi yürüyüşüne, yola çıkarken önüne koyduğu hedef ve ilkeler doğrultusunda devam ettiğini vurgulayan Arslan, "Hak-İş'İn kurulduğu andan itibaren Türkiye'de farklı bir sesi, farklı bir misyonu, farklı bir sendikacılığı seslendirmiş olması ve bu istikamette 43 yıldır mücadelesini sürdürmüş olması, bizim en büyük farkındalığımız, en önemli özelliğimizdir ancak 20. yüzyılın sendikacılığını hortlatarak sadece slogan atarak, 'biz bunu istemezuk' diyerek artık sendikacılık yapılamıyor. Hepimiz kendimizi yeniden dizayn edeceğiz. Bu yeni anlayışa kendimizi alıştıracağız. Artık masaları yumruklamak, ayaklarımızı masaya uzatma devri ne yazık ki 20. yüzyılda kaldı. Yeni sendikacılık mücadele ve müzakereyi beraber getirir. Müzakere etmenin yolu da müzakere edecek kapasiteye sahip olmaktır. O yüzden Hak-İş büyüyor, o yüzden Hak-İş emekçilerin taleplerinin odak noktasını oluşturuyor." şeklinde konuştu.

- "Kim doğru yaparsa teşekkür edeceğiz"

Hak-İş'in iktidarın, muhalefetin, parlamentonun ya da siyasetin alternatifi olmadığını dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"Hak-İş, siyaseti, hükümetleri, devleti ve ilgilileri, kendi mensuplarının hakları için yönlendiren lobi yapan, onları etkilemeye çalışan bir yerde duruyor. Tarih boyu böyle olmuştur. Bu çizgide bundan böyle devam edeceğiz. Kim doğru yaparsa teşekkür edeceğiz. Kim yanlış yaparsa itiraz edeceğiz ama bunu yaparken dengede olmaya ve üslubumuza dikkat edeceğiz. Bugünkü hükümetle 15 yıllık ilişki biçimimiz de budur. Biz bu ilişki biçiminde ısrarlı ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Birileri bizim için ne söylerse söylesin, biz doğru olanı yapmaya çalışacağız. Bunu yaparken de muhataplarımızı doğru bilgilendireceğiz, doğru istikamette yürümeye devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber