İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şanlıurfa ve Balıkesir'de 9 bin kişiye iş imkanı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Son dönemde Şanlıurfa ve Balıkesir'de kurulan ihtisas OSB'ler, yaklaşık 9 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2018 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa ve Balıkesir'de 9 bin kişiye iş imkanı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, son dönemde Şanlıurfa ve Balıkesir'de kurulan ihtisas organize sanayi bölgelerinin (OSB), yaklaşık 9 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağını bildirdi.

Bakan Özlü, AA muhabirine, OSB'lere ilişkin açıklamalarda bulundu.

OSB'lerle istihdam politikalarını desteklemeyi, modern, sağlıklı ortamlarda çalışma imkanı sunmayı amaçladıklarını anlatan Özlü, ayrıca sanayileşmenin dengeli dağılımı ile şehirlerde düzenli kentleşmeyi sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Özlü, 2023 yılına kadar sanayide yüksek teknolojiye dayalı, verimli, çevreye duyarlı ve yüksek katma değerli üretim yapısına geçmek istediklerini vurguladı.

Özlü, bu kapsamda sürdürülen faaliyetler neticesinde, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde 2 milyon 350 bin metrekarelik alana Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB 2'yi kurduklarını belirterek, "Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB'nin kurucu ortaklarını, yüzde 32 katılım payı ve 5 üyeyle Şanlıurfa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, yüzde 28 katılım payı ve 4 üyeyle Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 28 katılım payı ve 4 üye ile Şanlıurfa Ticaret Borsası, yüzde 12 katılım payı ve 2 üyeyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi oluşturuyor." bilgisini verdi.

Söz konusu OSB'nin, bölgede ekonomik canlılık sağlayacağını dile getiren Özlü, OSB tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde yaklaşık 7 bin kişiye iş imkanı sağlanacağına dikkati çekti.

Özlü, Bakanlık olarak her bölgeye ve şehre ihtiyacına uygun OSB kurabilmek için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

Balıkesir'de 500 bin metrekarelik alana, Balıkesir Ayvalık Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas OSB'yi kurduklarını aktaran Özlü, söz konusu OSB'nin gelecek süreçte yaklaşık 2 bin kişiye istihdam olanağı sunacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber