YÖK birinciyi ikinci yaptı, Sezer üçüncüyü Rektör atadı

Haber Giriş : 11 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörlüğü'ne, seçimlerde 51 oyla üçüncü olan Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ı atadı.

226 oyla birinci olan; ancak Sezer'in atamadığı Prof. Dr. Harun Doğru, ?Neden atanmadığımı anlayamıyorum. Bilimsel yeterliliğim ve idari tecrübem herkesin malumudur. En fazla oyu da ben aldım. O zaman geriye eşimin başörtülü olması sebebi kalıyor.? dedi. Cumhurbaşkanı Sezer, SDÜ rektörlüğüne yaptığı atamada, üniversitedeki seçim sonuçlarını da YÖK'ün listesini de dikkate almadı. YÖK 14 Mayıs'ta yaptığı toplantıda, Sezer'e göndereceği listede, seçimde en fazla oy alanla ikincinin yerini değiştirdi. 10 Mayıs'ta yapılan rektörlük seçiminde Prof. Dr. Harun Doğru 226 oyla birinci, Prof. Dr. Remzi Karagüzel 195 oyla ikinci, Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar 51 oyla üçüncü olmuştu. YÖK'ten Cumhurbaşkanı'na gönderilen 3 kişilik listede ilk sıraya Remzi Karagüzel kondu. Harun Doğru ikinci, Metin Lütfi Baydar üçüncü sırada yer aldı. Sezer ise rektörlüğe Metin Lütfi Baydar'ı atadı.

En fazla oy almasına rağmen rektör olarak atanmamasına tepki gösteren Prof. Dr. Harun Doğru, bu durumun ?yasalara uygun; ama demokrasiye aykırı olduğunu' söyledi. Doğru, şöyle konuştu: ?Muhtarlık seçiminde bile tek oy fazla alan muhtar oluyor. Öğretim elemanlarının oylarına değer verilmediği gibi bir sonuç çıkıyor. O zaman yasadaki bu düzenleme değişmeli. Sezer'in ataması üniversitede rahatsızlığa neden oldu. Bilimsel yeterliliğim ve idari tecrübem herkesin malumudur. En fazla oyu da ben aldım. O zaman geriye eşimin başörtülü olması sebebi kalıyor. Eşim ve ben Türk milliyetçisiyiz ve bu çizgimizden taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz." YÖK Kanunu'na göre üniversitede yapılan rektörlük seçiminde en fazla oy alan 6 kişi YÖK'e bildiriliyor. YÖK ise üniversiteden gelen 6 kişiyi 3'e indirerek Cumhurbaşkanı'na sunuyor. Cumhurbaşkanı da 3 kişiden birini rektör olarak atıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber