Gül, 350 milletvekili tarafından aday gösterildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu 350 milletvekili tarafından Cumhurbaşkanlığına aday gösterildiğini bildirdi.

TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplandı. Arınç, toplantıdan sonra alınan kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı süresinin dün gece sona erdiğini hatırlatan Arınç, Anayasa ve İçtüzük gereği aday olacakların, belirtilen süre içinde TBMM Başkanlık Divanına başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

Dün akşam itibariyle AK Parti Kayseri Milletvekili, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay'ın bizzat başvuruda bulunduğunu belirten Arınç, ayrıca 7 aday gösterme önergesi ile Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Siirt Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan ve 51 milletvekili, Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ve 106 milletvekili, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ve 76 milletvekili, Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ve 56 milletvekili, Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ve 32 milletvekili, Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve 22 milletvekilinin de Gül'ü, cumhurbaşkanlığına aday gösterdiğini bildirdi.

Arınç, Başkanlık Divanının, bu başvuruları Anayasa ve İçtüzükte belirtilen şartlara uygun bulduğunu ifade etti.

TBMM Başkanı Arınç ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde, YÖK Yasasına uygun olarak "Milli Saraylar Meslek Yüksekokulu" açılacağını bildirdi.

Saray, köşk ve kasırların güvenliğini yürüten askeri personelin çekilmeye başladığını, yerine emniyet mensuplarının getirildiğini de söyleyen Arınç, "Bu, askeri alanda yapılan projelere uygundur. Artık askerler, kendi güvenlik sahası içinde görev almayı arzu etmektedirler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber