TESK: Enflasyon oranları beklentilerimiz doğrultusunda

TESK Genel Başkanı Palandöken: Ocak ayı enflasyon oranları beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2018 11:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
TESK: Enflasyon oranları beklentilerimiz doğrultusunda

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ocak ayı enflasyon oranlarının, beklentileri doğrultusunda geldiğini belirterek, "Akaryakıt fiyatlarındaki vergi indirimleri gerçekleşirse enflasyondaki düşüş daha da yüksek olur." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ocak ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Aralık 2017'de enflasyon oranlarının yıllık bazda düşmeye başlamasının 2018 yılı için umut verici olduğunu ve bu düşüşün ocakta da devam edeceğini öngördüklerini aktaran Palandöken, "Ocak ayı enflasyon oranları beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşti ve Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) yıllık bazda yüzde 10,35'e düştü. Bu oranlar, 2018 yılının Türkiye ekonomisi için son derece olumlu geçeceğinin önemli işaretidir." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, enflasyonda aralık ayı itibarıyla düşüşün başladığını, ocakta da bu trendin devam ettiğini vurguladı. TÜFE'nin aylık bazda yüzde 1,02 artmasına karşın yıllık bazda yüzde 1,35 azaldığına dikkati çeken Palandöken, döviz kurlarındaki artışın durmasının enflasyondaki artışı da durdurduğunu bildirdi.

Palandöken, şunları kaydetti:

"Ocak ayı itibarıyla yıllık bazda en yüksek artışlardan biri yine ulaştırma sektöründe oldu. Sürekli söylediğimiz gibi, akaryakıt fiyatlarındaki vergi indirimleri gerçekleşirse enflasyondaki düşüş daha da yüksek olur. Bunun için akaryakıt üzerinden alınan vergilerde indirime gidilmeli. Keza enflasyondaki düşüşün sürmesi halinde yatırımlar da hızlanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber