Mortagage Yasası'na TMMOB itirazı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), ana muhalefet partisi CHP'den Mortagage Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne taşımasını istedi.

TMMOB'dan yaptığı yazılı açıklamada, mortagage olarak bilinen ?Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu? Anayasa Mahkemesi'ne taşıması için CHP'ye yazı gönderdiğini bildirdi.

Yasanın inşaat mühendisliği, harita ve kadastro mühendisliği, mimarlık ile şehir plancılığı gibi alanlarda öğrenim görmüş meslek gruplarını ?Değerleme Uzmanları Birliği? adı altında ayrı bir örgütlenmeye tabi tuttuğu hatırlatılan açıklamada, bunun TMMOB Yasası'na ve Anayasa'ya haykırı olduğu belirtildi.

Açıklamada, CHP'den yasanın 10'uncu ve 15'inci maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesinin istendiği ifade edilirken, ?Dar gelirli yurttaşların konut sahibi olabilmeleri amacıyla çıkarıldığı ileri sürülen yasa, dar gelirli olmayan ve konut sahibi olanların konut sayısını artırmaya yönelik bir düzenleme olarak karşımıza çıktı. gerekçenin doğru olmadığı yasa düzenlemesi ile somutlaştırıldı? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber