367 diretmesi CHP'yi karıştırdı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP lideri Baykal'ın milletvekilleriyle hiç görüşmeden siyaset belirlemesini eleştiren Hakkari Milletvekili Canan, oylamaya katılabileceğini söyledi. Bazı CHP'lilerin de Canan'la birlikte hareket edebileceği belirtildi

CHP Hakkari milletvekili Esat Canan, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda 367 taktiğiyle TBMM'yi karıştırmaya çalışan CHP lideri Deniz Baykal'a isyan bayrağı açtı. İstifanın eşiğinde olan ve dün CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Deniz Baykal'ın kurmaylarının bu kararından caydırmaya çalıştığı Hakkari Milletvekili Canan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde CHP'nin tavrını eleştirdi. CHP'nin Meclis Genel Kurulu'nda 367 milletvekili bulunmaması durumunda Anayasa Mahkemesi'ne gitmesini yanlış olduğunu söyleyen Canan, "Bunun yararlı bir sonuç getireceğini düşünmüyorum. Parti bunu grupta konuşmadı. Milletvekillerinin görüşünü almadı. Cumhurbaşkanı seçimi gibi önemli bir seçimi CHP'nin tartışması gerekirdi. Bu yapılmadı" diyerek partisinin tutumunu eleştirdi. Canan, "CHP'nin geleneğinde grup toplantılarının büyük önemi vardır. Ama CHP bu süreçte hiç grup toplantısı yapmadı. Parti yönetimi milletvekillerinin görüşlerinin ne olduğunu sormadı ve bir strateji belirlemedi. Başbakan bile bu süreçte milletvekillerinin tek tek görüşlerini aldı" dedi. Anayasa ve içtüzüğün açık olduğuna değinen Esat Canan, "Karar yeter sayısı ve toplantı yeter sayısı açıktır. Bunun yerine uzlaşı aranabilirdi, görüşülebilirdi. Bunlar yapılmadı. Mahkemeye başvurunun bir yarar sağlayacağını düşünmüyorum. Hukukçu kişiliğime dayanarak şunu söylüyorum, Anayasa Mahkemesi bunu reddedecektir ve bundan CHP zararlı çıkacaktır" diye konuştu.

BAYKAL HATA YAPTI

Esat Canan'ın yanı sıra Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay ve istanbul Milletvekili Hasan Aydın'ın da cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili olarak CHP lideri Baykal'a karşı 'kırgın' oldukları da Meclis'te konuşulan konular arasında yer aldı. Tomanbay, "Baykal'ın tavrı bu ortamın hazırlanmasının nedeni oldu. Sadece tek bir kişiye odaklandı. 'Tayyip Erdoğan aday olamaz' diyerek bunun üstünden çalışma yürüttü" derken, Aydın'ın ise "Gelinen nokta Deniz Baykal'ın büyük yanlışlıklarının bir sonucudur. Baykal, işi şahsa kilitlemiştir. Bu büyük bir yanlış ve hata olmuştur" eleştirisinde bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber