AB'den Gül'e tam destek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Temsilcisi Javier Solana, Gül'ün cumhurbaşkanlığı konusunda, "Seçilirse Türk halkı çok memnun olacak" dedi

İran'ın nükleer programına ilişkin müzakereler için Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün arabuluculuğunda Ankara'da bir araya gelen İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani ile AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Temsilcisi Javier Solana da Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına tam destek verdi.

Solana ve Laricani, dün Gül ile kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra düzenlenen üçlü basın toplantısında Solana, Gül'e misafirperverliği nedeniyle teşekkür etti. Solana şunları söyledi:

"Gül cumhurbaşkanı seçildiği takdirde Türk halkının bundan çok memnun olacağını düşünüyorum. Kendisi uzun yıllardır çok iyi dostum. Bu dostluğun devam edeceğine inanıyorum. Çok başarılı bir dışişleri bakanıydı. Pek çok konuda çalışma fırsatı buldum, desteği ve yapıcı yaklaşımları sayesinde başarılı çalışmalar yaptık."

Seçimi bölgemize yarayacak

Laricani de Gül ile aralarında Dışişleri Bakanlığı döneminde mükemmel işbirliği olduğunu belirterek, cumhurbaşkanı olması durumunda yeni görevinde hem Türkiye'nin hem de bölgenin gelişimi ve refahı için çok önemli kaynak olacağını umduklarını belirtti. Gül, Solana ve Laricani'ye Mevlana yılı nedeniyle birer Mevlana kitabı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber