CHP başvuru dilekçesini hazırladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda yarın yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde 367 milletvekilinin olmaması halinde Anayasa Mahkemesine gidecek olan CHP, başvuruya ilişkin hukuki çalışmasını tamamladı.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav başkanlığında yapılan, CHP grup başkanvekilleri ve hukukçu milletvekillerinin katıldığı toplantıda, Anayasa Mahkemesine verilecek dilekçe üzerinde çalışmalara son şekli verildi.CHP'nin, Genel Kurulda 367 milletvekili olmadan cumhurbaşkanı seçimine geçilmesi halinde Anayasa Mahkemesine sunacağı dilekçede, Anayasada, cumhurbaşkanı seçimi için ''özel nitelikte toplantı yeter sayısı arandığı'' ifade edilecek. Dilekçede, bu seçim için toplantı yeter sayısının 367 olduğu ve bu sayının her 4 turda da aranması gerektiğine yer verilecek.

Dilekçede, Meclis Başkanının bu sayıyı aramaması halinde, TBMM İçtüzüğünün cumhurbaşkanı seçimini düzenleyen 121. maddesini ihlal ettiği belirtilecek.Seçimin iptali istenecek dilekçeye, Genel Kurul tutanağı da eklenecek ve CHP, oylama bittikten sonra mahkemeye başvuracak.

Bu arada, CHP, cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül ile ilgili bir dosya hazırlıyor. Gül'ün, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, bu dosya gündeme getirilecek. Dosyada, Gül'ün daha önceki açıklamalarına yer verilerek, bu açıklamaların, ''Cumhuriyetin temel niteliklerine ve laikliğe aykırı'' olduğu savunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber