İstanbul merkezli terör operasyonu: 9 gözaltı

Zeytin Dalı Harekatı'nı sosyal medya üzerinden provoke ettikleri, devletin birliği ve bütünlüğüne karşı halkı kin ve tahrike yönelttikleri ve terör örgütü MLKP propagandası yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 6'sı tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2018 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul merkezli terör operasyonu: 9 gözaltı

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı sosyal medya üzerinden provoke ettikleri ve terör örgütü MLKP propagandası yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Zeytin Dalı Harekatı'nı sosyal medya üzerinden provoke ettikleri, kışkırttıkları, devletin birliği ve bütünlüğüne karşı halkı kin ve tahrike yönelttikleri ve terör örgütü MLKP propagandası yaptıkları ileri sürülen 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 1 Şubat'ta İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da 13 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, zanlılardan 9'u yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 1'i adli kontrol şartıyla, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Diğer 4 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber