MEB, çok sayıda ilçeye milli eğitim müdürü atadı

MEB, 31 Ocak 2018 tarihi itibariyle çok sayıda ilçeye milli eğitim müdürü ataması yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Şubat 2018 20:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB, çok sayıda ilçeye milli eğitim müdürü atadı

MEB, görevde yükselme yönetmeliğini 13 Ocak 2018 tarihinde değiştirdi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü için şu şartı getirdi.

"(1) İlçe milli eğitim müdürü kadrolarına; öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar arasından atama yapılır."

Ancak Bakanlığın, 13 Ocak'ta yapılan yer değişiklikteki şartları taşımayan kişileri, çok sayıda ilçeye milli eğitim müdürü olarak atadığı belirtilmektedir.

Diğer taraftan atamalar için bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen "Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığın bu keyfi ve hukuk tanımaz tavrına karşı sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu sebeple, Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına yönetmelikte aranan şartları taşımayan kişiler arasından keyfi ve hukuka aykırı şekilde yapılan atama işlemlerinin ivedilikle iptal edilmesini, aksi takdirde hukuka aykırı şekilde yapılan söz konusu atama işlemlerinin iptali için Sendikamızca her türlü yasal yollara başvurulacağını belirterek başvuruda bulunduk." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber