İltica planları ByLock'ta

Ergenekon savcısı Cihan Kansız'ın ByLock yazışmaları, FETÖ'cülerin iltica planlarını deşifre etti. Kansız, 2015'te gönderdiği mesajda örgüt mensubu hakim savcılardan oluşan gruptaki kişilere mağdur rolü yaparak 'Türkiye'de haksızlığa uğramış kişileriz' demeleri gerektiğini anlatıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2018 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İltica planları ByLock'ta

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkında tutuklama talep eden Ergenekon savcısı Cihan Kansız'ın ByLock yazışmaları ortaya çıktı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin 4 Ekim 2016'da hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdiği Kansız tarafından örgüt mensubu hakim ve savcılardan oluşan ByLock grubuna 25 Aralık 2015'te atılan mesajda, Türkiye'den firar edecek kişilere Avrupa ülkelerinin sağladığı ayrıcalıklara ilişkin bilgiler verdiği tespit edildi. Kaçmaya hazırlanan FETÖ'cülere siyasi iltica yolunu denemeleri telkininde bulunan Kansız, Avrupa'daki örgüt üyelerinin mağdur rolünü oynadıklarının kanıtı niteliğindeki yazışmada kullandığ "Kendimizi Türkiye'de siyasi otorite tarafından haksızlığa uğramış, bu durumu Avrupa'daki meslektaşlara ve kurumlara anlatan kimseler olarak tanıtıyoruz" ifadeleri dikkati çekti. Belçika'nın Anvers kentinde bir avukatla görüşmesine yer veren Kansız, hakkında İnterpol ile arama kararı çıkarılan örgüt mensuplarının durumu ve FETÖ'cülere oturma izninin alınması olarak iki ana başlığın gündeme alındığını kaydetti. İnterpol tarafından aranan FETÖ'cülerin bu sorununun çözümü için çeşitli önerilerin sunulduğu yazışmalarda, avukatın son çare olarak FETÖ'cüleri Fransa Lyon'daki İnterpol merkezine götürebileceği önerisi aktarıldı. Avrupa'da yabancı ülke vatandaşlarının oturum izni almasının ne kadar zor olduğuna değinen Kansız, siyasi iltica talebi kabul edilen FETÖ'cülerin Avrupa ülkelerinde "ayrıcalıklı" hale geldiğini beyan etti. Kansız, mesajında "Buradaki tüm abiler siyasi ilticanın ayrıcalıklı bir durum olduğunu, Türkiye'de yanlış anlaşıldığını söylüyorlar" ifadelerini kullandı. Kansız'ın ByLock mesajında kullandığı, "Normalde ülkeye giriş yaptıktan 8 gün sonra müracaat etmeniz gerekiyor. Ama avukat sizin durum özel olduğu için sorun olmaz dedi" ifadeleri de Avrupa ülkelerinin teröristlere verdiği tavizleri gözler önüne serdi.

YÜZLERCE SUBAY TUTUKLANACAKTI

FETÖ'nün kumpas davalarından Ergenekon davasında 'gizli tanık Efe' adıyla yalan beyan veren eski savcı Bayram Bozkurt, örgütün telkiniyle tanıklık yaptığını belirterek "Beni kullandılar. Tam istediklerini yapmadım, kısmi tanıklık yaptım. Onların tam istediğini yapsaydım o dönemde daha yüzlerce subay tutuklanacaktı" dedi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen yüksek yargı mensuplarının yargılandığı davada tanıklık yapan Bozkurt, şunları söyledi: "İlhan Cihaner'in tutuklanması meselesi sırasında cemaatin çeşitli kollarından tanıklık yapmam için telkinde bulunuldu, tanıklık yapmam için bana baskı yapılmıştı. Cihaner'in cemaate savaş açtığını söylediler. Hakkımdaki soruşturmalar nedeniyle beni seçtiler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber