Özdemir'e vaaz sorgusu

Bir dönem FETÖ'nün 'emniyet imamı' olan Kemalettin Özdemir'in gözaltına alınmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. 10 civarında tanık ve gizli tanığın, "Bize vaaz verdi" sözleri üzerine gözaltına alınan Özdemir'in, iddiaları kabul etmediği ve 2010 yılından beri örgütle ilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Şubat 2018 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özdemir'e vaaz sorgusu

Bir dönem teröristbaşı Fetullah Gülen'in en yakınındaki isim olan ve örgütün 'emniyet imamı' olarak görev yapan Kemalettin Özdemir, FETÖ soruşturması kapsamında şüpheli olarak ilk defa gözaltına alındı. Tanıkların ve gizli tanıkların katıldıkları toplantılarda Özdemir'in kendilerine vaaz verdiğini anlattığı ve Özdemir'in bu yüzden gözaltına alındığı öğrenildi.

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'den kapatılan Turgut Özal Üniversitesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün Kemalettin Özdemir, gözaltına alınmıştı. Özdemir'in gözaltına alındığı soruşturmaya ilişkin ayrıntılara ulaşıldı.

VAAZ VERDİ İDDİASI

Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 10 civarında tanık ve gizli tanık, Özdemir aleyhinde beyanlarda bulundu. Bu kişiler, katıldıkları toplantılarda Özdemir'in kendilerine vaaz verdiklerini söyledi. Söz konusu tanık ve gizli tanıklar, vaaz veren kişinin Kemalettin Özdemir olduğunu kendilerine gösterilen fotoğraflardan da teşhis etti.

TOPLANTILAR ARAŞTIRILACAK

Alınan ifadeler ve teşhisler nedeniyle Özdemir hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi. Bahse konu sohbet toplantılarının ne zaman ve nerede yapıldığının savcılıkça araştırılacağı belirtildi. Bu kapsamda savcılığın, tanık ve gizli tanıkların daha detaylı ifadesinin alınması için bulundukları illere müzekkere yazdığı öğrenildi.

TANIKLARI SUÇLADI

Önceki gün adliyeye getirilen Özdemir'e, tanık ve gizli tanık beyanları soruldu. Özdemir'in ifadesinde, 2010 yılında FETÖ ile tüm bağlarını kopardığını söylediği ve bu tarihten sonra da FETÖ çatı davası kapsamında 'tanık' sıfatıyla örgütün deşifre edilmesine yönelik ifade verdiğini anlattığı öğrenildi. Bu sayede örgütün deşifre olmasına yardımcı olduğunu kaydeden Özdemir'in, "Yapmış olduğum tanıklık ve vermiş olduğum beyanlar çerçevesinde örgüt mensuplarının aleyhimde ifade vererek beni 'şüpheli' durumuna düşürmeye çalıştıkları yönünde bir ihtimalin değerlendirilmesini talep ediyorum" dediği öğrenildi.

EMNİYET İMAMI DEĞİLMİŞ!

Özdemir'in, aleyhindeki beyanlarda emniyet görevlileri ve polis kolejinde öğrencilerden sorumlu faaliyet yürüttüğünün söylendiğinin belirtilmesi üzerine de "Ben emniyette yapılanma içerisinde görev üstlendiğimi kabul etmiyorum, ancak İslami bilimler alanında eğitim aldığım için çağrıldığım sohbetlere iştirak etmişliğim olmuştur" dediği öğrenildi.

HAFTADA BİR İMZA ATACAK

Özdemir, savcılığın talebi üzerine çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Özdemir'in adli kontrol kapsamında haftada bir kez emniyete giderek imza atacağı öğrenildi.

Osman Özgan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber