Pakistan'dan kripto FETÖ'cü çıktı

Binbaşı Burak Akın'ın ardından itirafçı olan askerlerden Binbaşı Erhan İ., kripto FETÖ'cüleri deşifre etti. Erhan İ.'nin verdiği isimler arasında İslamabad Hava Ataşesi Kurmay Yarbay M.İ. de vardı. Durumu öğrenen Genelkurmay'ın görev için Türkiye'ye çağırdığı M.İ. gözaltına alındı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Şubat 2018 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pakistan'dan kripto FETÖ'cü çıktı

"FETÖ'cüyüm" diyerek teslim olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma müdür yardımcısı Burak Akın'ın ardından itirafçı subayların sayısı artmaya devam ediyor. Bunlardan birisinin de Ankara Mamak 4. Kolordu Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Erhan İ. olduğu öğrenildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirten Binbaşı İ., daha önce bağlı olduğu mahrem imamlar ile aynı hücrede bulunduğu örgüt elemanları ve FETÖ'cü olduğunu bildiği askerlerin isimlerini deşifre etti.

FETÖ'CÜ DEYİNCE TÜRKİYE'YE ÇAĞRILDI

Erhan İ.'nin, fotoğraftan da teşhis ettiği isimlerden birisinin hala görevde bulunan M.İ. olduğu öğrenildi. Erhan İ., ifadesinde, Pakistan İslamabad Hava Ataşesi olarak görev yapan Kurmay Yarbay M.İ. ile bir dönem aynı hücrede olduklarını anlattı. Erhan İ.'nin ifadesinin ardından savcılık, durumu, Genelkurmay Başkanlığı'na bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı da M.İ.'yi 'görev' kapsamında Türkiye'ye çağırdı.

GENELKURMAY'DA GÖZALTINA ALINDI

M.İ., emrin ardından önceki gün Türkiye'ye döndü ve Genelkurmay Başkanlığı'na gitti. Savcılığın talimatıyla polis, M.İ.'yi Genelkurmay Başkanlığı'nda gözaltına aldı. Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen M.İ.'nin ifade alma işleminin devam ettiği bildirildi. Örgütle bağlantısı öğrencilik yıllarında başladığı ileri sürülen M.İ.'nin, mahrem imamının 15 Temmuz darbe girişimi öncesi yurt dışına kaçtığının tespit edildiği aktarıldı. Bu arada M.İ.'nin eşi ve çocuğunun İslamabad'da olduğu kaydedildi.

Osman Özgan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber