Üniversite laboratuvarında patlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 16:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Anorganik Kimya Laboratuvarında patlama meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, laboratuvarda dün gece kimsenin bulunmadığı sırada henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Öğlen saatlerinde laboratuvara girmek isteyen öğrenciler, binanın camlarının kırık, etrafta da gaz kokusu olduğunu fark ederek, konuyu ZKÜ yetkililerine aktardılar.

Yetkililer, kırılan camlardan dışarıya aşırı derecede gaz kokusunun yayılması üzerine durumu emniyet ekiplerine bildirdiler.

Laboratuvarın olduğu bölgeyle gelen İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekibi de gaz yayılması nedeniyle içeriye giremedi. Binanın çevresine güvenlik şeridi çeken emniyet ekipleri, binanın yakınlarına kimseyi yaklaştırmadı.

ZKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Vural Evren, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle Anorganik Kimya Laboratuvarında meydana gelen patlamada herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığını söyledi.

Yoğun kokudan içeriye girilemediği için patlamanın nedeninin henüz tespit edilemediğini ifade eden Prof. Dr. Evren, şöyle dedi:

''Emniyet ekipleri ve bizim yetkililerin pencerenin dışından gözlemledikleri, içeride bulunan buzdolabının kapağının karşı duvara fırlamış olması. Can kaybının olmaması bizi sevindirdi, ama doktora yapan öğrencilerimizin 6 aylık çalışması heba oldu. Laboratuvarda ayrıca TÜBİTAK'a sunulmak üzeren hazırlanan 3 aşamalı proje de bulunuyordu. Her şey patlamayla yok oldu.''

Prof. Dr. Evren, ''İçerideki gaz kokusunun tamamen çıkması 2-3 günü bulacak. Sivil Savunma ekipleri, bugün veya yarın tam donanımlı kıyafetleriyle içeriye girmeye çalışacak. Biz buzdolabının motorunun patladığını ve içindeki gazın yayıldığını tahmin ediyoruz. Ama asıl nedeni, önümüzdeki günlerde içeriye girilmesinin ardından tespit edilebilecek'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber