Bankacılar da Gül'e olumlu bakıyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankalar Birliği Başkanı Özince, Gül için ?olumlu katkıları olan bir devlet adamı? değerlendirmesinde bulundu. Özince, erken seçimin Türkiye'ye yararlı olacağı yönündeki görüşlere katılmadığını belirtti.

Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirdi. Özince, ?Sayın Gül'ün mutlaka çok müstesna nitelikleri var. Uzun süredir kendisini Dışişleri Bakanlığı'nda bütün toplumumuz izliyor. Zannediyorum Türkiye'nin bugünkü geldiği noktada çok olumlu katkıları olan bir devlet adamımız? dedi.

İş Bankasının sendikasyon kredisi imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özince, cumhuriyetin prensiplerinin kırılgan olmadığını vurguladı.

Özince, ?Ben her halükarda Türkiye Cumhuriyeti'nin çok güçlü olduğunu, cumhuriyet ideallerinin, prensiplerinin tartışılmaz olduğunu, bunların o kadar da kırılgan olmadığını düşünüyorum. Bunun sürekli sorgulanmasını, tereddütler yaratılmasını doğru bulmuyorum? diye konuştu.

?ERKEN SEÇİM YARARLI OLMAZ'

367 tartışmalarının ekonomide krize yol açmayacağını söyleyen Özince, erken seçimin yararlı olacağı görüşlerine katılmadığını belirtti.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray ise cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra olumsuz gelişme olmazsa Türkiye'nin kredi notunda artış olabileceğini, genel seçimlerden sonra notun daha da artabileceğini söyledi.

EN UCUZ MALİYETLİ KREDİ

Öte yandan İş Bankası bugüne kadar bir Türk bankası tarafından sağlanan en ucuz maliyetli sendikasyon kredisine imza attı. Banka, uluslararası piyasalardan libor +yüzde 0,375 faizle 900 milyon dolar kredi temin etti.

Bu habere oy ver Düşük Yüksek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber