İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Refahı tabana doğru yaymak için gayret gösteriyoruz'

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Geliri eşit bir şekilde paylaşmak, refahı tabana doğru yaymak için gayret gösteriyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2018 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Refahı tabana doğru yaymak için gayret gösteriyoruz'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Geliri eşit bir şekilde paylaşmak, refahı tabana doğru yaymak için gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yalçın, Enerji Bir-Sen Olağanüstü Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, dünyayı adaletli bir şekilde tanzim edecek en organize güçlerin sendikalar olduğunu belirtti.

"Geliri eşit bir şekilde paylaşmak, refahı tabana doğru yaymak için gayret gösteriyoruz." şeklinde değerlendirmede bulunan Ali Yalçın, Memur-Sen'in, "sendikacılığın kitapta yeri var mı?" tartışmalarının yaşandığı zeminden çıkıp, sendikacılığın kitabını yazan bir başarıya ulaştığını kaydetti.

Yalçın, Memur-Sen'i, "rüşdünü ispat etmiş bir oluşum" ve "yeni bir dünya mümkündür anlayışını en iyi şekilde kanıtlamış bir teşkilat" ve Enerji Bir-Sen'in de Türkiye'nin en büyük enerji sendikası olduğunu vurguladı.

- "Akılla, ahlakla ve aşkla sendikacılık yaptık"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul da özelde enerji sanayi ve maden çalışanlarının, genelde ise tüm kamu görevlilerinin ve milletin güçlü, özgün ve farklı sesi olma gayretinde olduklarını vurguladı.

Akılla, ahlakla ve aşkla sendikacılık yaptıklarını belirten Tonbul, "Bizim sendikacılığımızda ne makam sevdasının ne de mevki kavgasının yeri yoktur. Bizim sendikacılığımızda emeği ve ekmeği değerli kılmak için rekabet vardır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Terör örgütlerinin öncelikli hedefi haline geldik"

Son dönemlerde terör örgütünün öncelikli hedefi haline geldiklerini söyleyen Hacı Bayram Tonbul, şunları kaydetti:

"Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, Suriye'nin İdlib kentinde Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütlerinden temizlenen bölgelere askeri konvoylarla birlikte DSİ'ye ait iş makineleri sevk ediliyor. Makineler yol, köprü, mevzi, siper şeklinde teknik önemde hizmeti askerimize sunduğu için terör örgütlerinin öncelikli hedefi haline geldi. 31 Ocak akşamı yine askeri bir konvoyla hareket eden, DSİ'ye ait dozer taşıyan tır, teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Saldırı sonucu DSİ personeli dozer operatörü olan Yasin Tanboğa şehadete kavuşurken, tır şoförü Mahmut Pakyürek de hemen Gülhane'ye kaldırıldı. Vücudunda büyük yanıklar olan kardeşimiz, 6 günlük yaşam mücadelesi sonunda şehit oldu. Vatan ve milletimiz için hizmet yolunda canlarını feda eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

Enerji Bir-Sen Olağanüstü Genel Kurulu'na, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya, Mehmet Bayraktutar ve Mehmet Emin Esen de katıldı.

"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber