Muhalefetten rüşvet, iktidardan tehdit suçlaması

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 28 Nisan 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

367 krizini aşmak isteyen AKP, muhalif ve bağımsız milletvekillerini ilk tura katılmaya zorlamakla suçlandı. Bunun üzerine AKP karşı atak başlatarak "Katılacak vekiller tehdit mesajları aldı" iddiasını ortaya attı.

Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan, CNN Türk'ün canlı yayınında AKP'nin önde gelen milletvekillerinden birinin kardeşinin kendisini aradığını açıkladı. Özcan, kendisini arayan işadamını şöyle tarif etti: "Bu işadamı, büyük bir işadamı. Partide etkin konumda bulunan bir milletvekilinin kardeşi. Bu milletvekili partinin ileri gelenlerinden. Beni aradı. 'Ne istiyorsun, söyle..' dedi. Ben de kendisine 'Ben bir şey istemiyorum, ne parada ne makamda gözüm var. Türkiye'nin tapusunu da versen istemem. Ben Hüseyin Özcan'ım ve adıma yakışmayanı yapmam' karşılığını verdim."

CHP İstanbul Milletvekili Zeynep Damla Gürel, AKP'lilerin kendisini 'demokrasi ve Avrupa Birliği üyeliği' söylemini öne çıkararak Genel Kurul'a katılmaya zorladıklarını söyledi. CHP'li Gürel, "Benim AB yanlısı duruşumu bildiklerinden bu söylemle iknaya çalıştılar. Hatta Paris'te yaşayan bir dostumu bile bulup beni arattılar" diye konuştu.

'İkna çabası değil, taciz'

Anavatan Kars Milletvekili Selami Yiğit de kendisinin telefon ve ziyaretlerle kuşatma altına aldıklarını belirtti ve "Bunları şimdi değil bir ay sonra söyleyeceğim. İkna çabaları tam bir tacize dönüştü" dedi. CHP lideri Deniz Baykal, konuyla ilgili şunları söyledi: "Gelinen noktada çok üzüntü verici gelişmeler yaşanıyor. Başbakan'ın en yakın bir işadamı arkadaşının, çok içli dışlı olduğu ve bütün Türkiye'nin tanıdığı bir işadamı arkadaşının bizim bir milletvekilimize, 'maddi, manevi ne istiyorsan söyle, yalnız Meclis'e gir' dediğini biliyorum. Para gücüyle, çıkar vaadiyle cumhurbaşkanlığı seçimi... Milletvekili arkadaşımız 'Altı defa telefon geldi' diyor. Maddi çıkar sağlayacak her şeyi araya koyuyorlar."

'Çirkin oyunların içinde olmayız'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Baykal'ın iddiasına yanıt verirken "AKP'yi bu çirkin oyunların içine sokamaz" dedi. Erdoğan, Baykal'ın bu yöntemle milletvekillerini baskı altına almak istediğini savunurken, Baykal'ın sözünü ettiği milletvekilinin Feridun Baloğlu olduğu öğrenildi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek bazı bağımsız milletvekillerinin cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmaması için tehdit edildiğini ileri sürdü. Katılacak milletvekillerinin vatana ihanetle suçlandığını belirten Çiçek şunları söyledi: "İçişleri Bakanlığımız konuyu araştırıyor. Zannediyorum ankesörlü telefonlardan gönderiyorlar. Yani oylamaya gitmiş olmayı vatana ihanet olarak kabul eden tehditler içeriyor. Kaç milletvekiline böyle mesajlar gönderildiği tam olarak bilemiyorum. Bugün araştırma bitsin, kendi muvaffakatlarını alalım, açıklarız."

İddiayı değerlendiren Erdoğan da "İstihbarat teşkilatının takibinde. Gelen bilgi ankesörlü telefonlarla yapılıyor şeklinde. Kesin tespit yapıldıktan sonra konunun üzerinde durulacak; açıklanacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber