Üniversitelerin merkez teşkilatındaki Daire Başkanlarının (IV) sayılı Makam Tazminatı cetveline eklenmesine ilişkin öneri

Haber Giriş : 12 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Nisan 1997 tarih ve 22953 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 570 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri ile ilgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmaına Dair Kanun Hükmünde Kararname'nin 10. maddesi ile 657 sayılı "Devlet Memurları Kanunu" na ekli (IV) SAYILI MAKAM TAZMİNATI CETVELİ değiştirilmiştir.

Buna göre IV SAYILI MAKAM TAZMİNATI CETVELİ'nin 7. sırasında yer alan "Birinci dereceli kadroya atanmış olmak şartıyla; Başbakanlık, Bakanlık, Müsteşarlık, Kurum Başkanlığı ve Müstakil Genel Müdürlüklerin merkez teşkilatı Daire Başkanı kadrolarına atananlar (Bütçe Daire Başkanı hariç), Bölge Müdürleri (Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Belediyeler ve bunlara bağlı kurum ve kuruluşlar hariç), Gümrük Müsteşarlığı Başmüdürleri, Üniversite Genel Sekreterleri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları" için 2000 tazminat göstergesi öngörülmüştür.

Bu düzenleme aynı statüde bulunan ve aynı iş yükünü yüklenen kamu personeli arasında adil olmayan bir durum meydana getirmiştir. Şöyle ki; Müstakil Genel Müdürlüklerin merkez teşkilatı Daire Başkanı kadrolarına atananlar için 2000 tazminat göstergesi öngörüldüğü halde aynı statüde bulunan Üniversitelerin Merkez Teşkilatında görev yapan Daire Başkanları bu düzenlemenin kapsamı dışında bırakılmıştır. Örneğin Müstakil birer Genel Müdürlük olan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Basın-Yayın Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı kadrolarına atanan kamu personeli bu düzenleme kapsamında yer almaktadır. Aynı statüde bulunan Üniversitelerin Merkez Teşkilatında görev yapan Daire Başkanı kadrolarına atanan kamu personelinin bu düzenlemenin kapsamı dışında bırakılması eşitlik, adalet ve hakkaniyet ilkelerine aykırıdır.

Bu nedenle 657 sayılı "Devlet Memurları Kanunu" na ekli (IV) SAYILI MAKAM TAZMİNATI CETVELİ'nin 7. sırasında yer alan fıkranın aşağıdaki şekilde değiştirilmesini takdirlerinize arz ediyoruz.

"Birinci dereceli kadroya atanmış olmak şartıyla; Başbakanlık, Bakanlık, Müsteşarlık, Kurum Başkanlığı ve Müstakil Genel Müdürlüklerin merkez teşkilatı Daire Başkanı kadrolarına atananlar (Bütçe Daire Başkanı hariç), Bölge Müdürleri (Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Belediyeler ve bunlara bağlı kurum ve kuruluşlar hariç), Gümrük Müsteşarlığı Başmüdürleri, Üniversite Genel Sekreterleri, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber