İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ortaokulda 'Dürüstlük Marketi'

BURDUR'da bir ortaokulda kantinin kapanmasının ardından Değerler Eğitimi kapsamında 'Dürüstlük Marketi' açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Şubat 2018 19:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Ortaokulda 'Dürüstlük Marketi'

BURDUR'da bir ortaokulda kantinin kapanmasının ardından Değerler Eğitimi kapsamında 'Dürüstlük Marketi' açıldı.

Burdur merkez Kemal Solmaz Ortaokulu'ndaki kantinin kapanması üzerine Değerler Eğitimi dersi kapsamında okul koridoruna kasiyeri olmayan 'Dürüstlük Marketi' açıldı. Dürüstlük marketinden alışveriş yapan öğrenciler parasını 'Kasa' yazılı kutuya atarak raflardan istediği ürünü alabiliyor.

Öğretmen Hasan Hüseyin Suna, "Okulumuzda kantinimiz kapanınca öğrencilerimiz ihtiyaçları için çevredeki bakkallara gitmek istedi. Okul dışına çıkmaları tehlikeli olabileceği için şubat ayında Değerler Eğitimi konusu da güvenilir olmaktı, biz de böyle bir proje düşündük. Okul Müdürümüz Mustafa Arik ve rehber öğretmenimiz Seda Erçin'in teklifiyle böyle bir uygulama başlattık. Öğrencilerimiz çok memnun oldu. İhtiyaçlarını buradan karşılıyor, okul dışına çıkmamış oluyorlar. Kendilerine güvendiğimiz için bunu yaşayarak öğrenmiş oluyorlar" dedi.

5'inci sınıf öğrencisi Aybüke Yıldırım, "Uygulamadan memnunum. Rahat şekilde alışverişimizi yapabiliyoruz, çeşit bol. Bu uygulama öğretmenlerimizin bize güvendiğini gösteriyor" diye konuştu.

6'ncı sınıf öğrencisi Afra Keskin, "Kantinimiz kapanmıştı. Bu kantinin açılması çok güzel oldu" dedi.

Bayram Mert Altaş da "Bu projeyi çok beğeniyorum. Çünkü öğretmenlerimiz bize güveniyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber