Olli Rehn, Genelkurmay açıklamasına tepki gösterdi

Haber Giriş : 28 Nisan 2007 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına "Ordu, siyaseti seçilmiş kişilere bırakmalıdır" şeklinde tepki gösterdi.

BRÜKSEL(ANKA)-Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına "Ordu, siyaseti seçilmiş kişilere bırakmalıdır" şeklinde tepki gösterdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına Türkiye'den olduğu gibi yurt dışından da çeşitli yorumlar gelmeye devam ediyor. Son olarak Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Rehn Brüksel'de yaptığı açıklamada Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamayı eleştirdi.

ABHaber.com'un haberine göre Rehn, yaptığı açıklamada Türk ordusunun politika dışında kalması gerektiğinin belirterek, "Ordu, siyaseti seçilmiş kişilere bırakmalıdır" dedi.

"Asker, demokrasiye, laikliğe ve asker-sivil arasındaki demokratik düzenlemelere saygılıysa, cumhurbaşkanlığı sürecinin dışında olmalı" şeklinde konuşan Rehn, Bu sürecin Türkiye için bir test olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber