Yıldırım: Afrin'i konuşmayacağız da balinaları mı konuşacağız?

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Erzincan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2018 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: Afrin'i konuşmayacağız da balinaları mı konuşacağız?

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları

Başbakan Binali Yıldırım partisinin 6. Olağan Kongresi'nde açıklamalar yapıyor. Binali Yıldırım, "Sizlerin şahsında dünyanın binbir yerinde bulunan Erzincanlıları selamlıyorum. Sevgili hemşehrilerim, sevgili gençler, milletin rahatı için kahramanlarımız orada destan yazıyor, siz rahat olun. Rabbim birliğimizi bozmasın, dirliğimizi daim kılsın. Bugün Erzincanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun merasimlerine iştirak ettik. (Başbakan bizi Afrin'e götür sesleri üzerine) Gençler, Afrin'e oradaki kahraman askerlerimiz gerekeni yapıyor. Bir avuç yer zaten gitsek sığmayız. Bizler sadece rabbimiz önünde eğiliriz, başka hiçbir kuvvetin önünde eğilmeyiz." dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Yıldırım, "Tarihte de günümüzde de Erzincanlıların deyişiyle haksız olarak kimsenin tavuğuna kışt dediğimiz yoktur. Yüzyıl önceki mücadelemiz neyse, 15 Temmuz mücadelemiz de odur. Çanakkale'deki mücadelemiz neyse, Afrin'deki mücadelemiz de odur. Bizim mücadelemiz Hak mücadelesidir. Biz tarihte hiç kimseye haksız yere saldırmadık, sömürgecilik yapmadık. Meşru müdafa hakkımızdan da taviz vermeyiz. Bugün Suriye'deki mazlum insalara, Araplara, Kürtlere ayrım yapmadan oradaki insanların hakkını korumak. Sınırlarımızdaki tehlikeyi ortadan kaldırmak için uluslararası hukuktan doğan hakkımızla operasyonu gerçekleştiriyoruz. Tehditler bitene kadar bu operasyonlar devam edecek. Kimse caz yapmasın. Ey Kılıçdaroğlu, sen hangi akla hizmet ediyorsun, Afrin'e girme diyorsun. Bu nasıl mantık. Yedi düvelin desteklediği PYD- YPG-DEAŞ milletimize kafa tutuyor. Kimden yanasın. Sonuna kadar gideceğiz, köklerini kazıyacağız. Sen istesen de istemesen de. Senin sözlerin bizleri, kahraman mehmetçiği yolumuzdan döndüremez. Kahraman evlatlarımıza can Erzincan'dan selam gönderiyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu grup toplantısında atmış tutmuş. Türkiye tarihinin en korkak adamı Recep Tayyip Erdoğanmış, hadi oradan haddini bilmez. 15 Temmuz'da tankların arasından sıvışırken Recep Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım meydanlardaydı. Kim korkak kim değil bu millet en iyisini bilir. Afrin operasyonu devletin operasyonu değilmiş. Bu yaşa gelmiş devlet ne, siyaset ne anlamamış. Afrin'i siyaset konuşmayacak da balinaların, kaplumbağaların geleceğini mi konuşacağız? Allah akıl fikir versin." ifadelerini kullandı.

Afrin Harekatı ile ilgili ABD'nin tutumunu eleştiren Binali Yıldırım, "Şunu herkes bilsin sınırlarımıza tehdit nereden gelirse gelsin anında yok edilecek. Sınırlarımızda devlet kurmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak. Teröriste, zalime bugün destek olanlar, yarın onları da kapılarında bulacaktır. Kimsenin bunlara kayıtsız kalmasını asla düşünemiyorum. Nitekim yaşadıklarımız göstermiştir ki bugün bana yarın sana. Ey Amerika, terör örgütleriyle iş tutarak neyi hedefliyorsun? Hala bu yoldan dönmeye vaktin vardır. Artık şu zalimlere yardım etmeyi bırak, silah vermeyi bırak, verdiğin silahları da artık topla. Bize dediler ki Suriyeli mazlumları neden kabul ettiniz. Bizim inancımızın temelinde mazluma merhamet etmeyene Allah merhamet etmez inancı var. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, kimsenin zulmüne de rıza gösteremeyiz. ABD sağır olmuş, kulakları var duymuyor, gözleri var görmüyor ama bir gün anlayacaklar. Biz inanıyoruz ki kalırsak devlet bizim, ölürsek cennet bizim. Gençler bizim bir atasözümüz var. Atasını bilmeyen it izinden yürür. Tarihinizden haberdar olun ve değerlerinizden asla vazgeçmeyin. Bugünün güvencesi geleceği inşaa edecek sizlersiniz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber