44 sanığın yargılandığı davada 6 eski asker tahliye edildi

FETÖ'nün sözde "Hatay sıkıyönetim komutanı" olarak belirlenen dönemin 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı tuğgeneral Polat ve eski emniyet mensuplarının da aralarında yer aldığı 44 sanığın yargılandığı davada 6 sanık tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2018 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
44 sanığın yargılandığı davada 6 eski asker tahliye edildi

Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Hatay sıkıyönetim komutanı" olarak belirlenen dönemin 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı tuğgeneral Hasan Polat ve eski emniyet mensuplarının da aralarında yer aldığı 33'ü tutuklu 44 sanığın yargılandığı davada 6 eski asker tahliye edildi.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu iki sanık cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Olay tarihinde 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, 121. Serinyol Er Eğitim Alayı ve Garnizon Komutanlığında görevli askerler, görevden ihraç edilen polisler, bir muhtar ve kardeşinin de aralarında bulunduğu tutuklu, tutuksuz sanıklar ile avukatları ve bazı tanıklar ise duruşma salonunda yer aldı.

Duruşmada sanıklar, mahkeme heyetinin dinlediği tanıkların beyanlarında aleyhlerindeki suçlamaları reddetti.

Tutuklu sanıklardan Eski Trafik Şube Müdürü Mehmet Kamil Ekmekçi, suçlamaları kabul etmeyerek, kendisi hakkında iddianamede yer alan tespitleri yanıtladı.

Darbe girişimi akşamı şehirde görevli ekipleri çağırarak silahlarını askerlere teslim etmemelerini istediğini iddia eden Ekmekçi, "Silahlarını askere teslim etmemelerini askeri araçlara ve askerlere karşı dikkatli olmalarını istedim. Askerlerle çatışmaya girmeyin şeklinde beyanım olmadı. Toplantıdan sonra ekipler görev yerlerine geri gittiler. Meslek hayatımda ilk defa darbe yaşıyorum. Benim 120 personelim var. Darbeyle ilgili toplantı yapacak olsam 6 kişiyle yapmazdım." dedi.

Ekmekçi, 15 Temmuz günü İl Emniyet Müdürünün emrinden dışına çıkmadığını, örgüt üyesi olmadığını ve ByLock kullanmadığını savunarak, tahliyesini istedi.

- "Askeri kıyafetlere karşı ilgim vardı"

Davada tutuksuz yargılanan Serinyol Mahallesi muhtarının kardeşi olan tutuklu sanık Cabir Dik ise 15 Temmuz'da görevini o gün devralan eski Serinyol Jandarma Alay Komutanı Albay Etem Metehan Yaşar'ın kendisine kışlık albay üniformasını giydirdiği ve silahlı kişiler bulmasını istediği yönündeki iddiaları reddetti.

FETÖ ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını ve suçsuz olduğunu öne süren Dik, "Benim askeri parkayı giymekten başka suçum yok. O gün hiç kimse bana üniformayı uzatmadı ve giydirmedi. Ben oda da gördüm ve giydim. Askeri kıyafetlere karşı ilgim vardı ve giydim. 300 silahlı adam bulduğum şeklinde iddialar var. Ben nereden 300 adam çıkaracağım. 19 aydır cezaevinde yatıyorum, tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Sanık avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan eski askerler Taşkın Heken, Salih Taşkın, Cihan Topçuoğlu, Dağıstan Tunçbilek, Mehmet Atabey ve Mehmet Kargacı'nın tahliyesine, diğer tutukluların ise durumlarının devamına karar vererek duruşmayı 20 Mart'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber