ODTÜ Rektörü Akbulut : Bu bir e-muhtıradır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamayı değerlendiren ODTÜ Rektörü Prof. Dr.Ural Akbulut, ''Bu bir muhtıradır, ikinci 28 Şubattır. Bunu örtbas etmenin anlamı yok'' dedi.

Akbulut Muğla'da Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamayı değerlenirirken, ''Bu süreç birkaç günlük bir olay değil'' diyerek şöyle devam etti:

''Bütün uyarılara rağmen bugüne gelindi. Hükümet ipleri gerip son noktasını bulmaya çalıştı. Son birkaç olay bardağı taşıran son damla oldu. 23 Nisan törenleri ve cumhurbaşkanı seçimi sürecinde yaşanan bazı olaylar vatandaşlar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin sabrının taşmasına neden oldu. Trabzon'da bir rahibin öldürülmesi, Malatya'da yaşanan son olay, Danıştay saldırısı, YÖK Başkanı'na saldırı girişimi gibi.''

Rektör Akbulut, yaşanan son olaylarla TSK'nın tahammül sınırının zorlandığını da belirterek, ''Böyle bir patlama bekleniyordu. TSK her şeye rağmen soğukkanlı davranmıştır. Yaşanan bu son olay öncesinde Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı açıklamalarıyla gerekli uyarıları yaptılar ama kimse dikkate almadı'' dedi.

Prof. Dr. Ural Akbulut, Genelkurmay Başkanlığının açıklamasının 2. bir 28 Şubat olduğunu da kaydederek'' ''Bu olayı örtbas etmenin bir anlamı yok. Bildiğiniz gibi Genelkurmay Başkanlığının açıklaması dün gece internette yayınlandı. Bu nedenle bu olay, 'bir muhtıradır. e-muhtıradır. İkinci bir 28 Şubattır'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber