Hükümet, Genelkurmay'a REST çekti/ VİDEO

Haber Giriş : 28 Nisan 2007 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'nın başta cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere bir çok konuda görüşlerini ortaya koyduğu açıklamasına, hükümetten cevap geldi. Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, açıklamanın zamanlamasının manidar olduğuna dikkat çekerek, "Açıklamanın bu hassas dönemde Anayasa Mahkemesi eksenli tartışmalar yapılırken ortaya çıkması, yüce yargıyı etkilemeye yönelik bir girişim olarak algılanacaktır" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün gece yapılan açıklamanın ardından hükümetin tavrını açıklamak üzere bugün kemaraların karşısına geçen Çiçek, Genelkurmay açıklamasının hükümete karşı bir tutum olarak algılanmasının, demokratik bir düzende düşünülmesi dahi yadırgatıcı bir durum olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanlığı'nın Başbakan'a bağlı bir kurum olduğunun ve Genelkurmay'ın herhangi bir konuda hükemete karşı bir ifade kullanmasının demokratik bir hukuk devletinde düşünülemeyeceğini vurgulayan

Çiçek, Genelkurmay Başkanı'nın görev ve yetkilerinden dolayı Başbakan'a karşı sorumlu olduğunu bildirdi.

Çiçek, "Hükümetimiz, devletimizin, Anayasa'nın 1,2 ve 3. maddelerindeki temel ve vazgeçilmez ortak değerleri, ülkemizin birlik ve bütünlüğü, milletimizin saygınlığı, Türkiye'nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olma niteliği konusunda herkesten daha fazla taraftır ve hassastır" diye konuştu.

Türkiye'nin her sorununun hukuk kuralları ve demokrasi içinde çözüleceğini; aksi bir düşünce tutumun asla kabul edilemeyeceğini belirten Çiçek, herkese ve her kuruma düşen görevin bu sürecin işlemesini kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

Çiçek, bazı iyi niyetli olmayanların hükümetle Türk Silahlı Kuveetleri'ni karşı karşıya getirme çabalarının da boşa çıkarılması gerektiğini kaydetti. Çiçek, ayrıca Başbakan Erdoğan'ın bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la faydalı ve verimli bir telefon konuşması yaptığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber