Bosch: 150 milyon Euro yatırıma 1200 kişiyi işe almaya hazırız

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alman devi Bosch'un Türkiye'den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Chur, Türkiye'deki ekonomik büyümenin gelecek yıllar içinde umut verici olduğunu belirterek, "2007 yılı içinde 150 milyon Euro yatırım yapacağız. 1200 kişiyi daha işe alıp 2010 yılına kadar 10 bin çalışana ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye'deki büyümeye inanmasak bunları yapmazdık" dedi.

ALMANYA'nın uluslararası devi Bosch'un Türkiye'den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Chur, "Türkiye'deki ekonomik büyüme gelecek için umut verici. 150 milyon Euro daha yatırım yaparak bu inancımızı göstereceğiz" dedi. 2006 yılında Bosch Grubu'nun dünyada toplam 260 bin çalışanıyla, 43.7 milyar Euro ciroya ulaştığını vurgulayan Chur, "Türkiye'de 2006 yılında 1.4 milyar Euro ciroya ulaştık. Bu yıl içinde yapacağımız yatırımlarla bin 200 çalışanı daha bünyemize katacağız. 2010 yılına kadar 10 bin çalışanımızla Türkiye'de de büyümemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BÜYÜYORUZ: Wolfgang Chur, Bosch Grubu'nun Türkiye'de her geçen gün daha da büyüdüğünü belirterek, Bosch'un globalleşmesinde Türkiye'nin çok önemli rol oynadığını vurguladı. "Bosch için kültürel çeşitlilik çok önemlidir" diyen Chur, şöyle konuştu: "Rakamlara baktığımız zaman Türkiye'deki büyüme dikkat çekiyor. Ancak bizim için kültürel çeşitlilik çok önemli bir kavramdır. Türkiye'ye burada da büyük görev düşüyor. 2006'yı büyüyerek kapadık. 2007'de de büyüyeceğimize inanıyorum. Türkiye'de faaliyet gösteren 6 şirketin toplam cirosu 1.4 milyar Euro. 2007'de 150 milyon Euro daha yatırım yapacağız."

TÜRKİYE DÜNYADA 9'UNCU: Chur, Türkiye'deki istihdama dönük olumlu mesajlar vererek, 2007'de de ekonomi üzerindeki olumlu havanın devam edeceğine inandıklarını vurguladı. Bu yıl yaklaşık 1200 kişiye daha istihdam edeceklerini anlatan Chur, "Dünya genelinde çalışan sayısı bakımından Türkiye 9'uncu sırada yer alıyor. 2010'da 10 bin çalışana ulaşacağımıza dair söz vermiştik. Bunun gerçekleşmesi için bir adım daha atacağız" dedi. 150 milyon Euro'luk yatırımın daha çok Bursa'daki fabrikaya yönelik olacağını söyleyen Chur, yeni teknolojileri Türkiye'ye getirerek büyümeyi hızlandıracaklarına da işaret etti.

PAZAR LİDERİ OLMAK İSTİYORUZ: Son yıllarda Türkiye'de gayrimenkul sektöründe yaşanan canlanmaya da dikkat çeken Chur, "Özellikle bina teknolojileri Türkiye'de gelecek vaat eden bir pazar. Bu pazara yönelik yeni yatırımlarımız olacak. İnanıyorum ki Türkiye'de bu alanda da büyüyeceğiz. Yeni binalarda bizim teknolojilerimize ihtiyaç artacak. Bina teknolojilerinde gelecekte piyasa lideri olmayı istiyoruz. Bu pazar daha büyümedi güçlü oyuncular yok. Bu alanda güçlü oyuncu olmak için yaptığımız işleri büyütebilir veya satın almalara gidebiliriz" diye konuştu.

Ar-Ge için 3.3 milyar Euro harcama yaptık

BOSCH GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Franz Fehrenbach ise, dünyanın büyüyen pazarlarında güçlenmek için Ar-Ge yatırımlarının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bosch, 2006'da Ar-Ge çalışmaları için 3.3 milyar Euro yatırım yaptı. Bu cironun yüzde 7.7'si demektir. Bu harcamaların yüzde 40'ını aşan bir bölümü doğrudan çevre ve kaynak korumasını hedeflemektedir. Bosch olarak 2007 yılında da Ar-Ge çalışmalarına yüksek miktarda para harcayacağız. Gelişen ve büyüyen pazarlarda yer alabilmek için Ar-Ge çalışmalarına her zaman önem vereceğiz."

Bursa'daki fabrika heyecanlandırıyor

WOLFGANG Chur, Türkiye'ye sık sık geldiğini belirterek Bosch'un Bursa'daki fabrikasına ilişkin gözlemlerini şöyle anlattı: "Bursa'daki fabrika beni hem heyecanlandırıyor hem de motive olmamı sağlıyor. Bursa'ya gidince beni en çok memnun eden şey yüksek motive genç ve işini iyi bilen insanlar görmek oluyor. Bu şekilde çalışan bir kesimi dünyanın her yerinde görmek çok kolay değil. İşini ve çalışmayı seven işçilerle bir arada olmak bana güven veriyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber