Kastamonu'da eski polislere FETÖ'den ceza yağdı

Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla yargılanan 5 eski polis memurundan ikisi 6 yıl 3 ay, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan üçü ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2018 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kastamonu'da eski polislere FETÖ'den ceza yağdı

- Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında yargılanan ve meslekten ihraç edilen 5 polis memuruna hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan İsa Dudaklı ve Salih Yılmaz ile tutuksuz yargılanan Süleyman Yıldız katıldı. Tutuksuz sanıklar Bünyamin Keşanlıoğlu ve Cemile Keşanlıoğlu ise duruşmaya gelmedi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen Yıldız, savunmasında, örgütle 1997'de polis okulunda tanıştığını söyledi.

Örgütün düzenlediği toplantılara dini sohbet amacıyla gittiğini belirten Yıldız, Bank Asya'ya talimatla para yatırmadığını öne sürdü.

Yılmaz ise daha önce "dini motiflerle süslü bir vazo" gördüklerini anlatarak, "Vazo kırıldı ve içindeki pislik döküldü. Ben bu vazoya bakmadım bile. Vatanseverlik keşke metre ile ölçülebilen bir şey olsaydı." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Bünyamin Keşanlıoğlu, Cemile Keşanlıoğlu ve Süleyman Yıldız'ı 1 yıl 6 ay 22 gün, İsa Dudaklı ve Salih Yılmaz'ı ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber