İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

YSK Başkanı: Seçime hazırız

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 29 Nisan 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması ile erken seçim konusu gündeme gelirken Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, YSK'nın seçime hazır olduğu mesajını verdi

Aydın, VATAN'a yaptığı açıklamada yasaya göre seçim takviminin başlangıcı ile seçim günü arasında 90 gün olduğunu belirterek ?Bunu kısaltma yetkimiz var. Daha önceki seçimlerde 57 günde seçim yapıldığı bile olmuş. Meclis YSK'ya sormadan bir seçim tarihi belirlemez. Bize danışıldığında bu konudaki net görüşümüzü belirtiriz? dedi. Aydın ?Şu anda biz herşeyimizle seçime hazır konumdayız. Kısa bir süre içinde bir seçim yapabiliriz? diye konuştu. Aydın, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 16 Mayıs tarihine kadar sonuçlanmaması halinde Meclis'in bir seçim günü belirleyeceğine de dikkat çekerek ?Artık o aşamada seçimi yenilemiyorum diyemez. Ama günü belirlerken bize soracaktır. Biz de mümkün olan en kısa tarihi veririz? dedi.

Yeni Meclis en erken Ağustos'ta seçimi yapar

Yüksek Seçim Kurulu seçimlerin tamamlanmasından sonra en geç 1 hafta içinde kesin sonuçları açıklayacak. Kesin sonuçların Resmi Gazete'de yayımlanmasından 5 gün sonra yeni parlamento ilk toplantısını yapacak. TBMM daha sonra yeni Başkan ve Başkanlık Divanı üyelerini seçmek için 10 gün çalışmalarına ara verecek. Adaylık başvurularının tamamlanmasının ardından da başkan seçimi 10 gün içinde gerçekleştirilecek. Ancak yeni Cumhurbaşkanı'nın seçimi için yeni bir prosedür başlatılabilecek. Buna göre yeni parlamento en erken Ağustos ayı başında yeni Cumhurbaşkanı'nı seçebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber