Öğretmenler, okutman olarak da yurtdışına görevlendirilebilecek

Bakanlar Kurulu yaptığı yeni düzenlemeyle, Türk dilini yurtdışında tanıtmak için yapılacak görevlendirmelerde öğretmenlerin Okutman unvanında çalıştırılabileceğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Şubat 2018 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenler, okutman olarak da yurtdışına görevlendirilebilecek

Bakanlar Kurulu yaptığı yeni düzenlemeyle, Türk dilini yurtdışında tanıtmak için yapılacak görevlendirmelerde öğretmenlerin Okutman unvanında çalıştırılabileceğine karar verdi.

Türk kültürünün yurtdışında tanıtılması, yayılması ve korunması, yurtdışındaki vatandaşlarımız ve soydaşlarımızın kültürel bağlarının korunması, güçlendirilmesi ve dini konularda aydınlatılması ile Türk dilinin öğretilmesi amacıyla, yurtdışında personel görevlendirilmektedir.

Bu görevlendirmenin dayanağı 657 sayılı Kanunun ek 36. maddesi ve Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunun Çalışma Esas ve Usulleri ile Bu Komisyon Tarafından Yurtdışında Görevlendirilecek Personelin Nitelikleri ile Hak ve Yükümlülüklerinin Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"dır.

16 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, bu kararda bir değişiklik yapılmıştır. Yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre, Türk dilini yurtdışında tanıtmak için yapılacak görevlendirmelerde öğretmenler, Okutman unvanında çalıştırılabilecek.

Bu kapsamda yurt dışında toplamda 3500 personel görevlendiriliyor. Duyuruları "Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı" yayımlıyor.

Öğretmen bugüne kadar bu kapsamda sadece öğretmen olarak görevlendirilebiiyordu. Yapılan değişikliğe göre öğretmenler artık Okutman statüsünde de görevlendirilebilecek.

İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN DÜZENLEME

Karar Sayısı : 2018/11219

Ekli "Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunun Çalışma Esas ve Usulleri ile Bu Komisyon Tarafından Yurtdışında Görevlendirilecek Personelin Nitelikleri ile Hak ve Yükümlülüklerinin Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 8/11/2017 tarihli ve 8687 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 36 ncı maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 17/1/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır.

BAKANLIKLARARASI ORTAK KÜLTÜR KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ İLE BU KOMİSYON TARAFINDAN YURTDIŞINDA GÖREVLENDİRİLECEK PERSONELİN NİTELİKLERİ İLE HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİNİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1- 5/6/2003 tarihli ve 2003/5753 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunun Çalışma Esas ve Usulleri ile Bu Komisyon Tarafından Yurtdışında Görevlendirilecek Personelin Nitelikleri ile Hak ve Yükümlülüklerinin Belirlenmesine İlişkin Kararın 7 nci maddesinin birinci fıkrasının "Özel Şartlar" başlığı altındaki (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Öğretim üyesi ve öğretim görevlisi olarak görevlendirilecekler için 2914 sayılı Kanun kapsamında fiilen çalışıyor olmak; okutman olarak görevlendirilecekler için ise 2914 sayılı Kanun kapsamında veya Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında yer alan kadrolarda fiilen çalışıyor olmak,"

MADDE 2- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

ESKİ HÜKÜM

Özel şartlar;

a) Öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve okutman olarak görevlendirilecekler için 2914 sayılı Kanun kapsamında fiilen çalışıyor olmak,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber