İzmir Çiğli'de eğitim uçağı düştü: 2 şehit

İzmir Çiğli 2. nci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçağı düştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2018 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir Çiğli'de eğitim uçağı düştü: 2 şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İzmir 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yapan SF-260D eğitim uçağı ile radar irtibatının kesildiğini, havaalanının 3 kilometre kuzeyinde düşen uçağın enkazına ve 2 pilotun naaşlarına ulaşıldığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, İzmir 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından tecrübe uçuşu maksadıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan bir SF-260D eğitim uçağı ile saat 10.49 civarında radar irtibatının kesildiği kaydedilerek, "Müteakiben başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde havaalanının 3 kilometre kuzeyinde uçağımızın enkazına ve iki kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti tarafından bölgeye intikal edilerek olay inceleme faaliyetlerine başlanmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk milletine başsağlığı dileriz" denildi.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan ve henüz belirlenemeyen bir nedenle düşen uçağın enkazına ulaşıldı.

Açıklamada, "Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan eğitim uçağı henüz belirlenemeyen bir sebeple düşmüştür. Uçağın enkazına ulaşılmış olup 2 kahraman pilotumuz şehit olmuştur." ifadelerine yer verildi.

Askeri eğitim uçağının üsten kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra Menemen ilçesi Tuzçullu Mahallesi yakınlarındaki boş araziye düştüğü öğrenildi.

Öte yandan İzmir'in Çiğli ilçesinde SF-260D eğitim uçağının düştüğü alanda askeri yetkililer ve kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından bu sabah saat 10.26'da tecrübe uçuşu maksadıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan SF-260D eğitim uçağının saat 10.49 civarında radar irtibatı kesildi. Kısa bir süre sonra uçağın düştüğü ve içerisindeki 2 pilotun şehit olduğu tespit edildi. Başlatılan arama kurtarma faaliyeti üzerine havaalanının 3 kilometre kuzeyinde uçağın enkazına ve iki 2 pilotun naaşlarına ulaşıldı. Kaza kırım ilk değerlendirme heyeti bölgeye giderek olay inceleme faaliyetlerine başladı. Bölgede çalışmalar devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber