Başbakan Erdoğan'ın ruh hali nasıl?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Nisan 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ın ruh hali ile ilgili açıklama Bakan Şahin'den geldi. Şahin, ?Bildiriden Başbakan önceden haberdar mıydı?? sorusunu da yanıtlarken süreci değerlendirdi:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakanlık Konutu'ndaki görüşmeleri değerlendirirken, ?Sayın Başbakanımızın ruh hali son derece iyiydi. Görüşmeden sonra son derece rahattı? dedi.

Şahin, ?Genelkurmay bildirisinden Başbakan önceden haberdar mıydı?? sorusuna ?Sanmıyorum? yanıtını verdi. Şahin, ?Türkiye'de cumhuriyet millete mal olmuştur. Halkımızın cumhuriyetle, onun ilkeleriyle bir alıp veremediği yok. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sürecin neden gerginlik konusu olduğunu anlamakta da güçlük çekiyorum? dedi.

Erdoğan dünkü yoğun trafiğin ardından aylık Ulusal Sesleniş konuşmasının program çekimlerine katıldı. Konuşma TV'den bir-iki gün içinde yayınlanacak.

BİRKAÇ GÜN BEKLEYECEĞİZ

Mehmet Ali Şahin, erken seçimle ilgili sorular üzerine Anayasa Mahkemesi'ndeki görüşmeyi anımsatarak, ?Önümüzde bir gündem var. Sonuca göre seçim kararı mı alınır başka bir sonuç mu, herhalde birkaç gün beklememiz gerekiyor? dedi.

Şahin, ?Ayın 16'sına kadar cumhurbaşkanını seçmeyi başaramazsa TBMM, zaten seçime gidiyor? diye konuştu. Şahin, ?Sizce bu bir muhtıra mıdır?? sorusuna ?Ben bunu Genelkurmay Başkanlığımızın hassasiyetini dile getirmesi olarak değerlendiriyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber