?Kahraman olmak için YÖK'e saldırdık'

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Nisan 2007 05:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e yönelik suikast girişimi iddiasıyla gözaltına alınan altı kişiden üçü tutuklandı. Nurullah İlgün, Bülent Askeroğlu ve İlgün'ün kız arkadaşı G.K.'nın da aralarında bulunduğu 6 kişi jandarmadaki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi.

6 zanlı, sağlık kontrollerinin ardından Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi. Jandarma aracı ile getirilen zanlılardan İlgün rahat tavır sergilerken, diğer zanlıların yüzünü kapatması dikkat çekti. Zanlılar, terör ve organize suçlara bakmakla yükümlü Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen tarafından geç saatlere kadar sorgulandı.

İlgün ile Askeroğlu'nun savcılık ve jandarmaya verdiği ifadelerde ?Kahraman olmak için? bu yola çıktıklarını söyledikleri öğrenildi. Suikast girişiminde bulunan Nurullah İlgün ifadesinde Teziç'in açıklamalarından rahatsızlık duyduğunu tekrarladı. Öldürmek için değil, korkutmak için YÖK'e gittiğini iddia eden İlgün, türban konusunda bir sorunu olmadığını da söyledi. Nurullah İlgün, Bülent Askeroğlu, İlgün'ün kız arkadaşı Gülşen K., Muhammed A. sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Mahkeme aralarında İlgün'ün de bulunduğu üç kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber