Türkiye idam istiyor

Adana'da 3 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz olayı Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Change.org'da başlatılan 'Tecavüze İdam İstiyoruz' başlıklı imza kampanyası kısa süre içinde 760 bin 500 kişi tarafından imzalandı. Kampanyaya, sanatçılar, taraftar grupları, sivil toplum kuruluşları da destek verdi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Şubat 2018 08:30, Son Güncelleme : 03 Haziran 2020 13:34
Türkiye idam istiyor

Türkiye, Adana'da 3 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel saldırı nedeniyle ayakta. Toplumun her kesiminden yaşanan acı olaya tepki yükselirken, bu canilerin en ağız şekilde cezalandırılması talep edildi. Change.org'da başlatılan 'Tecavüze İdam İstiyoruz' başlıklı imza kampanyası, sözkonusu tepkilerin, önemli bir yansıması olarak öne çıktı.

SANİYEDE 10 İMZA

Kampanyaya saniyede 10 imza atılırken, şu ana kadar 751 bin 200 kişi, tecavüzcülerin idam edilmesi için imza verdi. İmza kampanyasını başlatan Berk Can Doğan, sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak, herkesin bu olaya tepki göstermesini isteyerek, "Bu konunun meclise girip, hiç olmazsa daha ağır bir ceza sistemi istiyoruz" dedi.

BU PİSLİKLERİ ASIN!

İmza kamyanyasına Sanatçı Yıldız Tilbe, hanedan mensubu Nilhan Osmanoğlu ve ünlüler de destek verdi. Galatasaray'ın taraftar grubu Ultraslan resmi Twitter hesabından, "Fikrimiz net, pedofili suçluları idam edilsin" mesajı paylaştı.

Oyuncu Erkan Kolçak Köstendil sosyal medya hesabından, "Tribünler Türkiye'nin sesidir... 'Çocuk İstismarı'na karşı, maçların 18. dakikasında hep beraber ayağa, çocukların sesi olmaya" paylaşımıyla çağrıda bulundu. Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz da bir mesaj paylaşarak, yaşananlara tepki gösterdi. Adana ve Antalya'dan art arda gelen haberlerin kan dondurduğunu belirten Kılavuz, "Bu aşağıların aşağısı, insanların yüz karası, pislik çukuruna ait çürümüşlerin gün yüzü görmeden, yaşamalarına izin verilmeksizin, vakti geciktirilmeden asılmalarını talep ediyoruz" dedi.

TEK KİŞİLİK HÜCREDE

Adana'nın Yüreğir ilçesi Güzelevler Mahallesi'ndeki bir düğünde 4 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden Sedat K. mahalleli tarafından linç edilmek istenmişti. Çıplak olarak kaçarken polis ekiplerince kıskıvrak yakalanan Sedat K., tutuklanarak, Niğde Cezaevinde tek kişilik hücreye konuldu. Tecavüz mağduru küçük kız ise tedavi işlemlerinin ardından taburcu edildi.

Aybüke Eroğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber