İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Özel firma'dan MKEK'e bedelsiz parça başvurusu

Kırıkkale'de savunma sanayi alanında faaliyet gösteren özel bir firma, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla MKEK'ye bedelsiz parça yapmak için dilekçe verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2018 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel firma'dan MKEK'e bedelsiz parça başvurusu

Kırıkkale'de savunma sanayi alanında faaliyet gösteren özel bir firma, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKEK) bedelsiz parça yapmak için dilekçe verdi.

Firma, dilekçelerinin kabul olması durumunda, 105, 120 ve 155 milimetrelik tank topu obüs mermileri, uçak bombaları ve milli piyade tüfeğinin bazı parçalarını ücretsiz yapacak.

Firma sahibi Adnan Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmalarının 2014 yılında kurulduğunu söyledi.

Firmalarının başta MKEK olmak üzere aldığı birçok projeyi zamanında teslim ettiğini aktaran Duman, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Zeytin Dalı Harekatı'nın başlaması üzerine sözleşmesi imzalanmış olan bazı projelerde MKEK'de üretimlerin acil olduğunu ve bazı mühimmat parçalarının aciliyet gerektirdiği bahsedilmiştir. Bazı mühimmat parçalarının kritik öneme sahip olduğunu bilen firmamız, sorumluluk alıp MKEK'ye bir dilekçe yazarak başvuruda bulunmuştur. Yapılan başvuruda bu öneme sahip parçaların firmamızca herhangi bir bedel beklemeksizin zamanında yapılıp teslim edilmesiyle ilgili bir sorumluluk alınmıştır. Bu parçalar mühimmat ve milli piyade tüfeği parçaları olabilir. MKEK hangi konuda bize dönüş sağlarsa bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız."

Duman, operasyon süresince MKEK işçileri başta olmak üzere ülke genelinde birçok vatandaşın, Mehmetçik'e destek olduğunu vurguladı.

MKEK'nin dilekçelerine olumlu yanıt vermesi durumunda 105, 120 ve 155 milimetrelik tank topu obüs mermilerini üretmekle ilgili kapasiteye sahip olduklarına dikkati çeken Duman, aynı zamanda uçak bombaları ve milli piyade tüfeğinin bazı parçalarını da yapabileceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber