İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Giresun'dan İtalya'ya bal ihracatı

Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli, Giresun balının Avrupa pazarına gireceğini belirterek, "İtalyan bir firma ile yıllık 400 ton çiçek balı ihracatı için anlaşma imzaladık" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2018 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun'dan İtalya'ya bal ihracatı

Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli yaptığı açıklamada, birlik olarak Giresun balının markalaşması ve hem yurt içinde daha iyi değerlendirilmesi hem de Avrupa pazarına girmesi için projeler yürüttüklerini söyledi.

Giresun balı için "Arım Balım Peteğim" projesi kapsamında "GİRAY 1" adı altında marka oluşturduklarını ifade eden Elevli, üreticilerden 200 ton bal alımı yapacaklarını ve bunun Ordu'da kurulan bal paketleme tesisinde "GİRAY 1" markasıyla paketlenerek piyasaya sürüleceğini bildirdi.

Elevli, Giresun balını Avrupalı tüketicilere ulaştırmak için de girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Giresun balını Avrupa pazarına açıyoruz. İtalyan bir firma ile yıllık 400 ton çiçek balı ihracatı için anlaşma imzaladık. İtalyan firma bizim vasıtamızla Giresun'dan bal alacak" diye konuştu.

REKLAM

Giresun'un kestane balını da Avrupa'nın organik ürün piyasasına kazandıracaklarını ifade eden Elevli, "Bununla ilgili de girişimlerimiz bulunuyor. Organik sertifika alacağımız kestane balımızı, anlaşmalar yaptığımız firmalar üzerinden Avrupa organik pazarına sunacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber